Η Βρετανική Αρχή Ανταγωνισμού, δηλαδή η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA), ερευνά την Apple και πιο συγκεκριμένα τις κατηγορίες για το μονοπώλιο σε επίπεδο App Store. Η ρυθμιστική αρχή
αποφάσισε να παρατείνει την έρευνα της μέχρι τον Μάιο.

Τον Νοέμβριο, η βρετανική αρχή είχε αποφασίσει να ξεκινήσει έρευνα για την κυριαρχία της Apple και της Google σε κινητά με iOS και Android αντίστοιχα. Οι απαντήσεις στη διαβούλευση του Ιουνίου αποκάλυψαν "ουσιαστική υποστήριξη" για μια πλήρη έρευνα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η Apple και η Google κυριαρχούν στην αγορά και πώς η Apple περιορίζει το cloud gaming μέσω του App Store της.

Η διαβούλευση αποκάλυψε ότι το 86% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ μιας πιο προσεκτικής εξέτασης της κυριαρχίας στην αγορά από την Apple και την Google. Ομάδες προγράμματος περιήγησης στο Διαδίκτυο, προγραμματιστές ιστού και πάροχοι υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών cloud δήλωσαν ότι τα οικοσυστήματα κινητής τηλεφωνίας των τεχνολογικών γίγαντων βλάπτουν τις επιχειρήσεις τους, καταπνίγουν την καινοτομία και προσθέτουν περιττό κόστος. Ως υπενθύμιση, η CMA έχει ήδη εκτιμήσει ότι η Apple και η Google αντιπροσωπεύουν ένα «αποτελεσματικό δίπωλο».

Τον Ιανουάριο, η Apple ζήτησε από την Αρχή Ανταγωνισμού του Ηνωμένου Βασιλείου να επανεξετάσει την απόφασή της να ξεκινήσει έρευνα για το κινητό της οικοσύστημα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πιστεύοντας ότι η CMA δεν τήρησε καμία από τις νομικές απαιτήσεις της κατά την επισημοποίηση της έρευνας, η Apple ζήτησε απλώς να ακυρωθεί.