Σε ένα εσωτερικό έγγραφο, η Apple ανέφερε ότι οι χρήστες δεν θα μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες της σε αυτές τις εκδόσεις:

  • iOS 11 έως iOS 11.2.6
  • macOS High Sierra 10.13 έως macOS 10.3.3
  • watchOS 4 έως watchOS 4.2.3
  • tvOS 11 έως tvOS 11.2.6

Οι χρήστες που διαθέτουν αυτές τις εκδόσεις λειτουργικών συστημάτων θα λάβουν μια ειδοποίηση που θα τους ζητά να ενημερώσουν τις συσκευές τους. «Ορισμένες παλαιότερες εκδόσεις λογισμικού στις συσκευές σας δεν θα υποστηρίζουν πλέον τις υπηρεσίες της Apple όπως το App Store, το Siri και τους Χάρτες. Ενημερώστε το λογισμικό σας στην πιο πρόσφατη διαθέσιμη έκδοση για να συνεχίσετε να επωφεληθείτε από αυτές τις υπηρεσίες », αναφέρει η Apple στον ιστότοπό της .

Η Apple δεν έχει εξηγήσει γιατί οι περισσότερες από τις υπηρεσίες της θα σταματήσουν να λειτουργούν με αυτές τις παλαιότερες εκδόσεις λογισμικού, που κυκλοφόρησαν από τα τέλη του 2017 έως τις αρχές του 2018, αλλά η κίνηση θα επηρεάσει μόνο ένα μικρό ποσοστό χρηστών. Στα μέσα Φεβρουαρίου, η Apple μας είπε ότι μόνο το 13% των iPhone εκτελούσε το iOS 14 ή παλαιότερο. Επιπλέον, μια συσκευή που είναι κατάλληλη για iOS 11 μπορεί να εγκαταστήσει το iOS 12 ή ακόμα και μια νεότερη έκδοση ανάλογα με την περίπτωση.

Υπάρχουν πολλές υπηρεσίες, όπως Apple Music, App Store, Apple Arcade, Apple TV+, Maps και Apple Fitness+ για να αναφέρουμε μερικές και που θα επηρεαστούν.