Η Apple θα ανακοινώσει το iOS 17
στις 5 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2023 και η ενημέρωση δεν θα υποστηρίζει το iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X και μερικά μοντέλα iPad σύμφωνα με το MacRumors . Τα εν λόγω tablet θα είναι το iPad Pro πρώτης γενιάς (9,7 και 12,9 ίντσες) και το iPad 5ης γενιάς.

Εάν οι πληροφορίες είναι σωστές, το iOS 17 και το iPadOS 17 δεν θα είναι συμβατά με τις περισσότερες συσκευές με το τσιπ A11 της Apple. Αλλά ταυτόχρονα, τα iPad 6ης και 7ης γενιάς με το τσιπ A10 θα εξακολουθούσαν προφανώς να υποστηρίζονται, όπως και το iPad Pro δεύτερης γενιάς με το τσιπ A10X.

Τα iPhone 8 και iPhone X κυκλοφόρησαν το 2017. Η πρώτη ήταν μια αρκετά βασική αναβάθμιση σε σχέση με το iPhone 7. Από την άλλη πλευρά, η δεύτερη έφερε αρκετά νέα χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένης της οθόνης που καταλαμβάνει μεγάλο μέρος της επιφάνειας και της εγκοπής, με την αφαίρεση του κουμπιού Home και την επιλογή πάνελ OLED αντί πάνελ LCD. Συνεπώς, η υποστήριξή τους στο λογισμικό θα είναι έξι χρόνια.

Υπενθυμίζουμε ότι η Apple είχε αφήσει στην άκρη αρκετές συσκευές με το iOS 16 . Τα iPhone 6s και iPhone 6s Plus εξαιρέθηκαν, όπως και τα iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone SE 1, iPod touch 7G, iPad Air 2ης γενιάς και iPad mini 4ης γενιάς.