Το watchOS 10 θα προσφέρει μια νέα οθόνη για την αρχική οθόνη, ιδίως με την παρουσία φακέλων. Η νέα διεπαφή διαφημίζεται ως πιο εύκολη στην πλοήγηση και πιο κοντά σε αυτά που προσφέρει η Apple στο iPhone με iOS. Μένει να δούμε τώρα αν η νέα παρουσίαση θα ενεργοποιηθεί από προεπιλογή ή αν θα είναι προαιρετική.

Η παραπάνω εικόνα (η οποία βασίζεται στη φήμη της ημέρας και προορίζεται να είναι μια ιδέα) δίνει μια γεύση του τελικού αποτελέσματος με το watchOS 10. Και πράγματι, τα εικονίδια δίπλα-δίπλα μπορεί να θυμίζουν iOS.

Ο Mark Gurman του Bloomberg ανακοίνωσε προηγουμένως μια νέα διεπαφή για το watchOS 10, αλλά δεν μπήκε σε λεπτομέρειες. Η διαρροή της ημέρας μας επιτρέπει να μάθουμε λίγα περισσότερα.

Η Apple θα παρουσιάσει επίσημα το watchOS 10 στις 5 Ιουνίου κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του WWDC 2023 . Η ενημέρωση θα είναι παράλληλα με τα iOS 17, iPadOS 17, macOS 14 και tvOS 17. Το WWDC 2023 θα είναι επίσης μια ευκαιρία να ελέγξετε τα ακουστικά μικτής πραγματικότητας της Apple, τα οποία βρίσκονται στα σκαριά εδώ και λίγο καιρό. Θα τρέχει με λειτουργικό σύστημα xrOS