Ένας αναγνώστης του MacMagazine παρήγγειλε πρόσφατα ένα μπλε iPhone 14 128 GB και διαπίστωσε έκπληκτος ότι το τηλέφωνό του συναρμολογήθηκε στη Βραζιλία από τη βραζιλιάνικη θυγατρική της Foxconn. Ο αριθμός μοντέλου τελειώνει σε BR/A. Συγκριτικά, τα μοντέλα που συναρμολογούνται στην Κίνα και πωλούνται στη Βραζιλία καταλήγουν σε BZ/A ή BE/A.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple συναρμολογεί iPhone στη Βραζιλία. Πέρυσι, το συγκρότημα έκανε το ίδιο με το iPhone 13 . Το iPhone SE συναρμολογείται επίσης στη χώρα της Νότιας Αμερικής καθώς η εταιρεία επικεντρώνεται στην παραγωγή των φθηνότερων συσκευών της στη χώρα λόγω της τοπικής οικονομικής κατάστασης.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η Βραζιλία επιβάλλει υψηλούς φόρους στα εισαγόμενα προϊόντα, στα οποία περιλαμβάνονται σχεδόν όλες οι συσκευές της Apple. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ορισμένες εταιρείες επενδύουν στη συναρμολόγηση των προϊόντων τους στη Βραζιλία, γεγονός που τους επιτρέπει να επωφεληθούν από τη μείωση των φόρων για την πώληση αυτών των προϊόντων. Το iPhone 14 των 128 GB κοστίζει 7.599 ρεάλ (1.386 ευρώ) στη Βραζιλία. Ωστόσο, οι πελάτες μπορούν τώρα να βρουν το ίδιο μοντέλο για περίπου 5.000 ρεάλ (911 €) σε ορισμένες εταιρείες της Βραζιλίας.

Αυτή η επιλογή συναρμολόγησης στη Βραζιλία είναι επίσης ένα μέσο σταδιακής απόσχισης από την Κίνα. Η Apple επιδιώκει να μην εξαρτάται πλέον (σχεδόν) αποκλειστικά από την ασιατική χώρα για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένων αυστηρών τοπικών πολιτικών Covid-19 που έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην παραγωγή, καθώς και πολιτικών συγκρούσεων που επηρεάζουν τους προμηθευτές.