Η Apple δημοσίευσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2023. Αυτό αντιστοιχεί στο πρώτο τρίμηνο (Ιανουάριος-Μάρτιος) στο ημερολόγιό μας. Αυτή είναι γενικά η πιο «ήρεμη» εποχή του χρόνου, ειδικά επειδή συμβαίνει μετά τα Χριστούγεννα.

Αποτελέσματα Apple 2ου τριμήνου 2023

Τα έσοδα ήταν 94,84 δισ. δολάρια, σε σύγκριση με 97,28 δισ. δολάρια την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο. Αυτό αντιπροσωπεύει μείωση 2,51%. Από την πλευρά της, τα καθαρά κέρδη ήταν 24,16 δισ. δολάρια, έναντι 25,01 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα, σημειώνοντας μείωση 3,4%. Τα κέρδη ανά μετοχή ήταν 1,52 $, αμετάβλητα από έτος σε έτος. Από την πλευρά τους, οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα 92,96 δισεκατομμυρίων δολαρίων και κέρδη ανά μετοχή 1,43 δολάρια. Επομένως, η Apple κατάφερε να ξεπεράσει τις προσδοκίες της.

Εδώ είναι η λεπτομέρειες:

  • iPhone: 51,334 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα ( +1,51% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο)
  • Mac: 7,168 δισεκατομμύρια $ ( -31,31% )
  • iPad: 6,670 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα -12,76 % )
  • Apple Watch και άλλα αξεσουάρ: 8,757 δισεκατομμύρια δολάρια ( -0,56% )
  • Υπηρεσίες (iCloud, Apple Music, App Store κ.λπ.): 20,907 δισεκατομμύρια $ ( +5,48% )

Μετά τη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων, η δράση της Apple ενισχύεται κατά 1,09% μετά τη συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο στα 167,60 δολάρια. Οι αναλυτές είναι βέβαιοι δεδομένου ότι η Apple ανέφερε αποτελέσματα πάνω από τις προσδοκίες τους. Επιπλέον, οι πωλήσεις για το iPhone δεν ήταν ποτέ τόσο υψηλές για ένα δεύτερο τρίμηνο, επομένως είναι ρεκόρ. Ίδια ομιλία για το κομμάτι των υπηρεσιών.

Δηλώσεις αρχηγών

Τιμ Κουκ, προστάτης της Apple:

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναφέρουμε ένα υψηλό όλων των εποχών για τις Υπηρεσίες και ένα υψηλό όλων των εποχών για το iPhone το τρίμηνο του Μαρτίου, παρά το δύσκολο περιβάλλον μακροεντολών, και να δούμε την εγκατεστημένη βάση ενεργών συσκευών μας να φτάνει σε υψηλό όλων των εποχών. Συνεχίζουμε να επενδύουμε μακροπρόθεσμα και να ζούμε σύμφωνα με τις αξίες μας, συμπεριλαμβανομένης της πραγματοποίησης σημαντικών βημάτων στη δημιουργία προϊόντων ουδέτερων εκπομπών άνθρακα και αλυσίδων εφοδιασμού έως το 2030.

Luca Maestri, CFO της Apple:

Οι επιδόσεις μας σε ετήσια βάση βελτιώθηκαν από το τρίμηνο Δεκεμβρίου και δημιουργήσαμε ισχυρές λειτουργικές ταμειακές ροές ύψους 28,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ επιστρέψαμε περισσότερα από 23 δισεκατομμύρια δολάρια στους μετόχους κατά τη διάρκεια του τριμήνου. Δεδομένης της εμπιστοσύνης μας στο μέλλον της Apple και της αξίας που αποδίδουμε στις μετοχές μας, το Διοικητικό Συμβούλιο μας ενέκρινε επαναγορά μετοχών για επιπλέον 90 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυξάνουμε επίσης το τριμηνιαίο μέρισμα για ενδέκατη συνεχή χρονιά.