Η υποστήριξη του iMessage παρέχεται μέσω μιας ενημέρωσης της εφαρμογής "Συνδεδεμένο κινητό" (Phone Link) της Microsoft, τόσο σε Windows όσο και σε iPhone. Είναι προεγκατεστημένο στον υπολογιστή και ενημερώνεται αυτόματα. Μπορείτε επίσης να αναγκάσετε την ενημέρωση μεταβαίνοντας στο Microsoft Store τώρα. Για την έκδοση iOS, πρέπει να το κατεβάσετε από το App Store.

Η Microsoft χρησιμοποιεί Bluetooth για να κάνει τη σύνδεση με την εφαρμογή Μηνύματα του iPhone (αυτή που διαχειρίζεται το iMessage). Είναι ένα είδος λύσης, καθώς η Apple δεν επιτρέπει συνήθως σε συσκευές άλλων κατασκευαστών να χρησιμοποιούν το email της. Σημειώστε ότι είναι επίσης δυνατή η πραγματοποίηση κλήσεων και η λήψη ειδοποιήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ υπάρχουν περιορισμοί. Δεν έχετε πρόσβαση στο πλήρες ιστορικό των μηνυμάτων, έχετε μόνο αυτά που αποστέλλονται και λαμβάνονται μέσω της εφαρμογής "Σύνδεση με κινητά" στα Windows. Επίσης, δεν είναι δυνατή η αποστολή φωτογραφιών/βίντεο ή η συμμετοχή σε ομαδικές συνομιλίες. Ωστόσο, είναι πιθανό η υποστήριξη για φωτογραφίες να έρθει αργότερα, γνωρίζοντας ότι η εφαρμογή Microsoft Photos υποστηρίζει ήδη φωτογραφίες iCloud .

Πρέπει να έχετε τουλάχιστον ένα iPhone με iOS 14 για να έχετε υποστήριξη iMessage στον υπολογιστή σας με Windows.