Η Apple ανακοινώνει τη διαθεσιμότητα του δορυφορικού SOS έκτακτης ανάγκης για το iPhone 14 σε δύο νέες χώρες, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία και είναι διαθέσιμο από σήμερα.

«Η Αυστραλιανή κυβέρνηση χαιρετίζει την έναρξη αυτής της καινοτόμου ικανότητας ασφάλειας. Οι Αυστραλοί γνωρίζουν καλά τη σημασία της παραμονής συνδεδεμένων σε περιφερειακές, αγροτικές και απομακρυσμένες περιοχές, ειδικά όταν χρειάζονται υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Η δυνατότητα επικοινωνίας με το Triple Zero με το Emergency SOS μέσω δορυφόρου όταν δεν υπάρχει κάλυψη κινητής τηλεφωνίας είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να κρατήσετε τους Αυστραλούς σε επαφή σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης », δήλωσε η Michelle Rowland, βουλευτής και υπουργός Επικοινωνιών στην Αυστραλία. «Αυτό θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να ανταποκριθούν, να προστατεύσουν και τελικά να απομακρύνουν τους ανθρώπους από τον κίνδυνο. Οι Αυστραλοί ενθαρρύνονται να εξοικειωθούν με αυτή τη δυνατότητα και να ελέγξουν αν η συσκευή τους το υποστηρίζει », πρόσθεσε.

Πολλές χώρες έχουν ήδη το δικαίωμα σε αυτό το χαρακτηριστικό. Βρίσκουμε τη Γερμανία, τον Καναδά, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία , την Ιρλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστρία, το Βέλγιο, την Ιταλία, το Λουξεμβούργο, την Ολλανδία και την Πορτογαλία. Και σήμερα είναι η σειρά της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.

Η Apple λέει ότι η υπηρεσία είναι δωρεάν για δύο χρόνια (αυτό ισχύει σε όλες τις χώρες όπου είναι διαθέσιμη). Θα πληρωθεί αργότερα, αλλά δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για την τιμή.

Λειτουργία της υπηρεσίας

Η λειτουργία σάς επιτρέπει να στέλνετε ένα μήνυμα σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης όταν δεν υπάρχει κάλυψη δικτύου κινητής τηλεφωνίας ή Wi-Fi. Η υπηρεσία συνδέει τους χρήστες με κέντρα αναμετάδοσης που στελεχώνονται από ειδικούς έκτακτης ανάγκης εκπαιδευμένους από την Apple που θα ειδοποιούν τα κέντρα κλήσεις έκτακτης ανάγκης ή άλλες υπηρεσίες βοήθειας. να τους παρέχει τη βοήθεια που χρειάζονται.

Όταν ένας χρήστης δεν μπορεί να επικοινωνήσει με υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης επειδή δεν έχει κάλυψη δικτύου κινητής τηλεφωνίας ή Wi-Fi, η Υπηρεσία SOS Satellite Emergency εμφανίζει μια απλή διεπαφή που του επιτρέπει να επικοινωνήσει με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης μέσω δορυφορικής σύνδεσης. Στη συνέχεια, η οθόνη εμφανίζει μερικές βασικές ερωτήσεις, οι απαντήσεις των οποίων αποστέλλονται στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εκτός από το αρχικό μήνυμα, για να τις βοηθήσουν να εκτιμήσουν γρήγορα την κατάσταση και να την εντοπίσουν. Η Apple έχει συνεργαστεί με ειδικούς για να αναπτύξει τυπικές ερωτήσεις και πρωτόκολλα για να εντοπίσει τους πιο συνηθισμένους λόγους επικοινωνίας με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Μόλις συμπληρωθεί το ερωτηματολόγιο, η διεπαφή λέει στον χρήστη πώς να προσανατολίσει το iPhone του ώστε να συνδεθεί σε έναν δορυφόρο και να στείλει το αρχικό του μήνυμα. Το τελευταίο περιλαμβάνει τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που του τέθηκαν, τη θέση και το υψόμετρο του, το επίπεδο μπαταρίας του iPhone του και τον ιατρικό του φάκελο, εάν αυτό έχει διαμορφωθεί εκ των προτέρων. Το ερωτηματολόγιο και τα μηνύματα παρακολούθησης μεταδίδονται απευθείας μέσω δορυφόρου σε κέντρα αναμετάδοσης όπου εργάζονται ειδικοί εκπαιδευμένοι από την Apple, οι οποίοι θα αποτρέψουν την ανακούφιση για αυτόν. Μια μεταγραφή μπορεί επίσης να κοινοποιηθεί στις επαφές έκτακτης ανάγκης του χρήστη, για να τους κρατήσει ενήμερους.