Το WhatsApp ανακοινώνει τη διαθεσιμότητα μιας νέας επιλογής που σας επιτρέπει να κλειδώνετε τις συνομιλίες χρησιμοποιώντας έναν κωδικό πρόσβασης, έναν αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων όπως το Touch ID ή την αναγνώριση προσώπου όπως το Face ID. Η ιδέα είναι να προστατεύσετε περαιτέρω τις πιο προσωπικές σας συνομιλίες.

Το κλείδωμα μιας συνομιλίας τη μετακινεί από τα εισερχόμενα σε έναν άλλο φάκελο στον οποίο μόνο εσείς μπορείτε να έχετε πρόσβαση μέσω του κωδικού πρόσβασης της συσκευής σας ή της αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων/προσώπων. Αυτό επίσης αποκρύπτει αυτόματα το περιεχόμενο συνομιλίας στις ειδοποιήσεις.

Εδώ είναι τι μας λέει το WhatsApp για αυτήν τη λειτουργία:

Πιστεύουμε ότι αυτή η λειτουργία θα είναι ιδανική εάν μοιράζεστε το τηλέφωνό σας με ένα μέλος της οικογένειας ή εάν κάποιος άλλος χρησιμοποιεί το τηλέφωνό σας μόλις λάβετε ένα ειδικό μήνυμα. Για να κλειδώσετε μια συνομιλία, πατήστε το όνομα ενός ατόμου ή μιας ομάδας και επιλέξτε την επιλογή κλειδώματος. Για να προβάλετε κλειδωμένες συνομιλίες, σύρετε προς τα κάτω στα εισερχόμενά σας και εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας ή πατήστε τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων του τηλεφώνου σας.

Η λειτουργία κλειδώματος των συνομιλιών σας είναι τώρα διαθέσιμη στο WhatsApp, με την έκδοση στο App Store . Το μήνυμα δηλώνει ότι άλλες νέες λειτουργίες θα κυκλοφορήσουν με τους μήνες, συμπεριλαμβανομένου του κλειδώματος για συνδεδεμένες συσκευές και της δημιουργίας ενός εξατομικευμένου κωδικού πρόσβασης για τις συνομιλίες σας, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε έναν διαφορετικό κωδικό πρόσβασης από αυτόν του τηλεφώνου σας.