Η Apple κυκλοφορεί σήμερα μια ενημέρωση ασφαλείας για χρήστες με iOS 16.4.1(a) στο iPhone και iPadOS 16.4.1 στο iPad. Φτάνει σχεδόν
ένα μήνα μετά την κυκλοφορία του iOS 16.4.1 . Οι χρήστες του macOS 13.3.1 δικαιούνται επίσης την ειδική ενημέρωση ασφαλείας.

Τι προσφέρει η ενημέρωση ασφαλείας iOS 16.4.1 ; Η Apple δεν είναι πολύ λαλίστατη για το θέμα, η ομάδα αρκείται να πει ότι η έκδοση είναι "επείγουσα και φέρνει σημαντικές διορθώσεις ασφαλείας" .

Οι ξεχωριστές ενημερώσεις ασφαλείας είναι μία από τις νέες δυνατότητες του iOS 16 και του macOS Ventura. Το πλεονέκτημα αυτών των ενημερώσεων είναι ότι γίνεται γρήγορη λήψη και εγκατάσταση πάνω απ' όλα. Σύμφωνα με την Apple, δεν απαιτείται πλήρης επανεκκίνηση για την εφαρμογή ενημερώσεων κώδικα. Αυτό είναι το αντίθετο από τις παραδοσιακές ενημερώσεις iOS ή macOS που μπορεί να διαρκέσουν αρκετά λεπτά ανάλογα με τη συσκευή σας.

Αυτές οι ενημερώσεις προσφέρουν βελτιώσεις ασφάλειας μεταξύ των ενημερώσεων λογισμικού, όπως βελτιώσεις στο πρόγραμμα περιήγησης Safari, στη μηχανή απόδοσης WebKit ή σε άλλες βασικές βιβλιοθήκες συστήματος. Μπορούν επίσης να παρέχουν ταχύτερη απάντηση σε ορισμένα ζητήματα ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένων των τρωτών σημείων που θα μπορούσαν να έχουν γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης ή αναφοράς.

Αν και είναι νέο στο iOS 16 και στο macOS Ventura, η Apple δεν το έχει προσφέρει ποτέ στο κοινό…μέχρι σήμερα. Μπορείτε να την κατεβάσετε τώρα μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού για iPhone και iPad. Σε Mac, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις συστήματος > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού. Η Apple αποφάσισε να κάνει μια σταδιακή διάθεση της ενημέρωσης ασφαλείας του iOS 16.4.1 (a) που  πραγματοποιείται σε διάστημα 48 ωρών.