Οι χρήστες Mac στοχοποιούνται όλο και περισσότερο από κακόβουλο λογισμικό
και το πιο πρόσφατο ονομάζεται Atomic macOS Stealer (AMOS). Έρχεται για να κλέψει τα προσωπικά σας δεδομένα, καθώς και πληροφορίες όπως τα ονόματα χρήστη και τους κωδικούς πρόσβασής σας, όπως παρατήρησε η Cyble

Ο συγγραφέας του κακόβουλου λογισμικού Atomic macOS Stealer εργάζεται στα παρασκήνια για να το βελτιώσει και να προσθέσει νέες δυνατότητες για να το κάνει πιο αποτελεσματικό. Στην τρέχουσα έκδοσή του, το AMOS έχει πρόσβαση στους κωδικούς πρόσβασης iCloud Keychain, στις Πληροφορίες συστήματος, στα αρχεία του φακέλου Desktop και Documents και στον κωδικό πρόσβασης του Mac. Είναι σε θέση να διεισδύσει σε εφαρμογές όπως το Chrome και το Firefox και να εξάγει πληροφορίες αυτόματης συμπλήρωσης, κωδικούς πρόσβασης, cookies, πορτοφόλια και πληροφορίες πιστωτικών καρτών. Τα πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων όπως τα Electrum, Binance και Atomic είναι συγκεκριμένοι στόχοι. 

Ο χάκερ χρησιμοποιεί το Telegram για να πουλήσει το κακόβουλο λογισμικό και τις σχετικές υπηρεσίες. Η τιμή είναι 1.000 $ το μήνα. Ένα αρχείο DMG χρησιμοποιείται για την εγκατάσταση του κακόβουλου λογισμικού στον υπολογιστή του θύματος και μόλις εγκατασταθεί, αρχίζει αμέσως να έχει πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες και να τις στέλνει σε έναν απομακρυσμένο διακομιστή. Παρουσιάζεται ένα ψεύτικο μήνυμα συστήματος για να αποκτήσει πρόσβαση στον κωδικό πρόσβασης του συστήματος και ζητά πρόσβαση σε αρχεία στα έγγραφα και στους φακέλους της επιφάνειας εργασίας.

Προσέξτε να μην ανοίξετε κανένα αρχείο, είτε στο Διαδίκτυο είτε αυτά που λαμβάνονται μέσω e-mail.