Η Apple θα προσφέρει κάτι νέο με το iOS 17 και την κλειδωμένη οθόνη των iPhone, όπου εμφανίζοντας αρκετές πληροφορίες όπως το ημερολόγιο, τον καιρό και τις ειδοποιήσεις, ανακοινώνει το Bloomberg . Αυτή θα είναι παρόμοια με τις συνδεδεμένες οθόνες που βρίσκονται στην Google, το Amazon και άλλες μάρκες.

Όταν δεν χρησιμοποιείται και τοποθετείται οριζόντια, το iOS 17 Locked iPhone θα εμφανίζει πληροφορίες όπως συναντήσεις ημερολογίου, δεδομένα καιρού, ειδοποιήσεις και πολλά άλλα, επιτρέποντάς του να λειτουργεί ως οικιακός κόμβος.

Όταν το iPhone είναι συνδεδεμένο σε μια βάση φόρτισης MagSafe σε οριζόντια θέση, για παράδειγμα, θα εμφανιστεί η συνδεδεμένη οικιακή διεπαφή, μιμούμενη αυτό που μπορεί να δουν οι χρήστες με μια συσκευή όπως το Echo Show του Amazon ή το Google Nest Hub. Αυτή η δυνατότητα θα βασίζεται στις επιλογές γραφικών στοιχείων που πρόσθεσε η Apple στην οθόνη κλειδώματος με το iOS 16.

Η ιδέα είναι να κάνουμε το iPhone λίγο πιο χρήσιμο όταν δεν χρησιμοποιείται και βρίσκεται σε ένα γραφείο, για παράδειγμα. Η Apple σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει σκούρο φόντο και πιο ανοιχτόχρωμο κείμενο για να διευκολύνει την ανάγνωση των πληροφοριών στην οθόνη.

Τι γίνεται με το iPad; Η Apple θέλει να προσφέρει την ίδια εμπειρία, αλλά η ανάπτυξη είναι σε εξέλιξη και ενδέχεται να μην είναι έτοιμη για κυκλοφορία τον Σεπτέμβριο.

Η Apple θα ανακοινώσει το iOS 17 στις 5 Ιουνίου κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του WWDC 2023 .