Μια φήμη κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο ότι η Apple θα περιόριζε την ταχύτητα μεταφοράς και άλλες δυνατότητες των καλωδίων USB-C που δεν είναι πιστοποιημένα στο πλαίσιο του προγράμματος Made for iPhone. Όπως η θύρα Lightning στα υπάρχοντα iPhone, ένα μικρό τσιπ τοποθετημένο μέσα στη θύρα USB-C στο iPhone 15s θα επιβεβαίωνε την αυθεντικότητα του συνδεδεμένου καλωδίου.

Ο Thierry Breton, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά, έμαθε αυτές τις πληροφορίες και αποφάσισε να γράψει μια επιστολή στην Apple για να ενημερώσει ότι δεν επιτρέπεται τέτοιος περιορισμός της ταχύτητας μεταφοράς με μη πιστοποιημένα καλώδια USB-C. Με έναν τέτοιο περιορισμό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα απαγόρευε την πώληση iPhone με θύρα USB-C στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο Τύπου Deutsche Presse-Agentur , το οποίο μπόρεσε να συμβουλευτεί την επιστολή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποίησε επίσης την Apple για την απαγόρευση κατά τη διάρκεια συνάντησης στα μέσα Μαρτίου.

Από μόνη της, η Apple μπορεί και έχει τρόπο να εξαπατήσει τεχνικά.  Επομένως, η Apple θα μπορούσε κάλλιστα να κυκλοφορήσει το iPhone 15s το 2023 και να περιορίσει την ταχύτητα μεταφοράς με τα μη πιστοποιημένα καλώδια USB-C και στη συνέχεια να συμμορφωθεί με την ευρωπαϊκή οδηγία από το επόμενο έτος με το iPhone 16.

Εν πάση περιπτώσει, είναι ενδιαφέρον να δούμε ότι ο Ευρωπαίος επίτροπος για την εσωτερική αγορά εξετάζει αυτή την ιστορία ταχύτητας, όταν τεχνικά είναι φήμη (η οποία, ομολογουμένως, προέρχεται από μια γενικά αξιόπιστη πηγή).