Η Apple θέλει να προστατεύσει το μήλο, γενικά, ως εμπορικό σήμα, ώστε να μην μπορεί να το χρησιμοποιήσει κανένας άλλος. Κατατέθηκε στο Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Πνευματικής Ιδιοκτησίας (IPI) αρνήθηκε στην Apple αυτή τη δυνατότητα το περασμένο φθινόπωρο. Στη συνέχεια, ο κατασκευαστής iPhone κατέλαβε το Ομοσπονδιακό Διοικητικό Δικαστήριο (TAF), το οποίο συνεδρίασε στις 20 Απριλίου για να αποφανθεί.

Προς το παρόν, η ουσία της υπόθεσης δεν είναι λεπτομερής. «Εκτός εάν εξουσιοδοτηθεί από την Apple, το IPI δεν μπορεί να σας στείλει την απόφασή του για απόρριψη της σχετικής αίτησης εγγραφής, επειδή εκκρεμεί προσφυγή κατά αυτής της απόφασης ενώπιον του TAF. Η διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών σε αυτή τη διαδικασία προσφυγής έλαβε χώρα την περασμένη Πέμπτη. Το Δικαστήριο θα εκδώσει την απόφασή του τους επόμενους μήνες », εξηγεί ο Eric Meier, Αντιδιευθυντής του IPI και επικεφαλής του τμήματος εμπορικών σημάτων και σχεδίων, στην ελβετική καθημερινή εφημερίδα Le Temps .

Ορισμένοι ανησυχούν ήδη επειδή η Apple έχει ιστορικό επιβολής πατεντών για τα φρούτα. Η εταιρεία κάποτε στόχευε σε μια εφαρμογή που χρησιμοποιούσε ένα λογότυπο αχλαδιού και ακόμη και μια αργότερα σχολική περιφέρεια βρέθηκε κάποτε στο στόχαστρο της Apple.

Η Apple είναι φυσικά σε θέση να προστατεύει τα εμπορικά σήματα για να αποτρέψει τη χρήση του λογότυπου της, αλλά φαίνεται ότι η ομάδα τώρα εκτείνεται πολύ πέρα ​​από αυτό το λογότυπο.