Εδώ και πολύ καιρό, η φράση «Hey Siri» χρησιμοποιείται για την ενεργοποίηση του βοηθού της Apple και κατόπιν απλώς κάντε το αίτημά σας. Αλλά το "Hey Siri" θα πρέπει να εξαφανιστεί και η ανακοίνωση της Apple ίσως να έρθει κατά τη διάρκεια του WWDC 2023.

Σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg , η Apple θα πρέπει να εκμεταλλευτεί την εναρκτήρια ομιλία για το WWDC 2023 — που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουνίου — για να ανακοινώσει το τέλος του "Hey Siri". Ποιος θα ήταν ο αντικαταστάτης; Απλώς πείτε "Siri" για να ενεργοποιήσετε τον προσωπικό βοηθό.

Ο Gurman έθιξε στο παρελθόν το θέμα τον περασμένο Νοέμβριο , εξηγώντας ότι η μετάβαση από το "Hey Siri" στο σκέτο "Siri" μπορεί να φαίνεται απλή με τη πρωτη ματιά. Κι όμως, χρειάζεται πολλή δουλειά για την Apple στα παρασκήνια, ειδικά για να διαχειριστεί τις διαφορετικές προφορές. Μια άλλη δυσκολία είναι ότι η λέξη είναι πολύ σύντομη, επομένως το iPhone πρέπει να μπορεί να την εντοπίσει γρήγορα κατά τη διάρκεια μιας πρότασης. Το να πείτε "Hey Siri" το κάνει λίγο πιο εύκολο.

Αυτή η αλλαγή θα έφερνε τη Siri πιο κοντά στον φωνητικό βοηθό της Amazon, ο οποίος μπορεί να ενεργοποιηθεί απλά με την εκκίνηση της εντολής Alexa.

Αρχικά φημολογήθηκε ότι αυτή η αλλαγή για την ενεργοποίηση του βοηθού της Apple θα γινόταν κάποια στιγμή το 2023 ή το 2024. Ενόψει του σημερινού μηνύματος του Gurman, προφανώς θα είναι για φέτος. Τουλάχιστον στην παρουσίαση, παραμένει το ενδεχόμενο η Apple να περιμένει μέχρι το επόμενο έτος για να κάνει την αλλαγή σε όλους τους χρήστες.

Μένει να δούμε τώρα αν η Siri θα δικαιούται και άλλες νέες δυνατότητες στο WWDC. Το απλό γεγονός της αφαίρεσης της λέξης "Hey" θα ήταν κάτι παραπάνω από ελαφρύ, ειδικά όταν γνωρίζουμε ότι η γενετική τεχνητή νοημοσύνη, όπως το ChatGPT, δίνει μια σοβαρή ανανέωση στους παραδοσιακούς προσωπικούς βοηθούς που γνωρίσαμε.