Η ιαπωνική κυβέρνηση απαιτεί απο την Apple να επιτρέπει στους χρήστες να εγκαθιστούν εφαρμογές εκτός του επίσημου iPhone App Store

0


Η ιαπωνική κυβέρνηση εργάζεται για την εφαρμογή νέων κανονισμών που θα απαιτήσουν από την Apple και την Google να επιτρέπουν στους χρήστες στην ασιατική χώρα να εγκαθιστούν εφαρμογές που προέρχονται από πηγές τρίτων.

Οι νέοι κανονισμοί της Ιαπωνίας είναι παρόμοιοι με τον Νόμο για τις Ψηφιακές Αγορές της Ευρώπης, ο οποίος θα αναγκάσει τις δύο εταιρείες να επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε καταστήματα εφαρμογών τρίτων στις πλατφόρμες τους, επιτρέποντας παράλληλα τη χρήση εναλλακτικών συστημάτων πληρωμών.

Σύμφωνα με τους The Japan Times, η Apple και η Google θα υποχρεωθούν να επιτρέπουν στους χρήστες να κάνουν λήψη εφαρμογών από πηγές διαφορετικές από τα δικά τους καταστήματα εφαρμογών. Η κυβέρνηση ελπίζει ότι οι νέοι κανονισμοί θα συμβάλουν στην τόνωση του ανταγωνισμού και στη μείωση των τιμών των εφαρμογών.

Η κυβέρνηση θα εμποδίσει επίσης το δίδυμο να δείξει ευνοιοκρατία προς τις δικές του υπηρεσίες και πλατφόρμες πληρωμών. Ο επικεφαλής γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Hirokazu Matsuno ήταν επικεφαλής της ομάδας που κατέληξε στη νέα νομοθεσία, η οποία θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια μιας επερχόμενης συνόδου του κοινοβουλίου το 2024.

Και οι δύο εταιρείες θα πρέπει επίσης να διευκολύνουν την κατάργηση τυχόν προεγκατεστημένης εφαρμογής στις συσκευές τους και επίσης δεν θα πρέπει να παρέχουν προνομιακή μεταχείριση στις μηχανές αναζήτησής τους. (Η Apple δεν διαθέτει μηχανή αναζήτησης όπως η Google, μπορεί να ανησυχεί για τη λειτουργία τοπικής αναζήτησης της Apple, το Spotlight.

Προς το παρόν, η Apple δεν επιτρέπει στους χρήστες να φορτώνουν τις εφαρμογές iOS. Παρόλο που το 97% των χρηστών εγκαθιστά εφαρμογές Android από το Google Play Store, η Google επιτρέπει στους χρήστες να φορτώνουν εφαρμογές.

Και οι δύο εταιρείες θα πρέπει επίσης να επιτρέπουν στους χρήστες να πραγματοποιούν πληρωμές μέσω πλατφορμών τρίτων.


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !