[WWDC 2023] iOS 17: ανανεωμένες κλήσεις, Σύνδεση, Check-in, "Siri", StandBy κ.λπ. ...

0


Το iOS 17 είναι το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της κεντρικής ομιλίας, η επόμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος iPhone, με βελτιώσεις κυρίως στις λειτουργίες του τηλεφώνου, των μηνυμάτων και του FaceTime. Η εφαρμογή Phone έχει πλέον εξατομικευμένες «αφίσες». Έτσι, μπορείτε να επισυνάψετε μια εικόνα σε μια επαφή, μια εικόνα που θα εμφανίζεται στις επαφές σας όταν τις καλείτε. Αυτή η λειτουργία είναι επίσης διαθέσιμη με εφαρμογές VoIP (Skype, WhatsApp κ.λπ.), χάρη στο CallKit.

Το iOS 17 προσφέρει επίσης μεταγραφή σε πραγματικό χρόνο όταν κάποιος σας αφήνει ένα μήνυμα σε τηλεφωνητή. Στη συνέχεια, μπορείτε να αποφασίσετε εάν θέλετε να καλέσετε το άτομο ή να το αφήσετε να ηχογραφήσει το μήνυμά του. Με το FaceTime, είναι πλέον δυνατό να αφήσετε ένα μήνυμα βίντεο εάν το άτομο δεν απαντήσει. Μια νέα επιλογή σάς επιτρέπει επίσης να μεταβείτε απευθείας στο τελευταίο μη αναγνωσμένο μήνυμα. Επίσης, η απλή σάρωση πάνω από ένα μήνυμα καθιστά γρήγορη την απάντηση. Σημειώστε ότι τα ηχητικά μηνύματα μεταγράφονται αυτόματα. 

Επίσης, μια νέα επιλογή, το Check In, σας ενημερώνει πότε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο έχει φτάσει σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία. Ένα μενού σάς επιτρέπει να βλέπετε τις πιο χρησιμοποιούμενες ενέργειες, εφαρμογές και αυτοκόλλητα. Στο μέρος της φωτογραφίας, μπορείτε πλέον να επιλέξετε μια φωτογραφία, να κάνετε κλιπ ενός ατόμου και να δημιουργήσετε ένα κινούμενο αυτοκόλλητο. Είναι επίσης δυνατή η προσθήκη εφέ σε αυτοκόλλητα, καθώς και η προσθήκη ενός αυτοκόλλητου σε κάθε μήνυμα. Επίσης, τα αυτοκόλλητα θα φτάνουν σε εφαρμογές τρίτων 

Το AirDrop μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μοιραστείτε εύκολα την επαφή σας (αριθμός, αφίσα, διεύθυνση email, κ.λπ.) με κάποιον που βρίσκεται κοντά σας. Λειτουργεί επίσης και με το Apple Watch. Το AirDrop μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί εξ αποστάσεως μέσω Διαδικτύου. 

Το OS 17 βελτιώνει σημαντικά το πληκτρολόγιο, συμπεριλαμβανομένης της αυτόματης διόρθωσης. Η αυτόματη διόρθωση αντιμετωπίζει τώρα τη γραμματική και οι προβλέψεις πληκτρολόγησης έχουν βελτιωθεί και εμφανίζονται σε επίπεδο γραπτού κειμένου. Η λειτουργία υπαγόρευσης εξελίσσεται επίσης χάρη σε ένα νέο μοντέλο, αλλά δεν υπάρχουν άλλες συγκεκριμένες πληροφορίες για το θέμα.

Η Apple ανακοινώνει το Journal, μια νέα εφαρμογή για το iOS 17. Η εφαρμογή Journal σάς επιτρέπει να γράφετε σε καθημερινή βάση, σαν ένα προσωπικό σας ημερολόγιο. Θα υπάρχουν επίσης προτάσεις, ανάλογα με τον τύπο των δεδομένων (όπως οι φωτογραφίες σας για παράδειγμα). Τέλος, σημειώστε ότι οι εφαρμογές τρίτων μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν ένα αποκλειστικό API για συγχρονισμό με την εφαρμογή. Ένα σάρωση προς τα αριστερά θα αποκαλύψει επίσης τις αγαπημένες σας φωτογραφίες. Θα υποστηρίζονται γραφικά στοιχεία. 

Αναμένεται επίσης η κατάσταση αναμονής (σε αναμονή). Όταν το iPhone είναι κλειδωμένο, θα μπορείτε πλέον να δείτε την ώρα που θα εμφανίζεται μαζικά, καθώς και την ημερομηνία. Το βράδυ, τα γράμματα StandBy θα εμφανίζονται με σκούρο κόκκινο χρώμα, για να μην φωτίζει όλο το δωμάτιο! και πάλι μαζικά, θα είναι δυνατή η αποθήκευση χαρτών εκτός σύνδεσης από τους Χάρτες της Apple. Τέλος, και αυτό είχε διαρρεύσει, δεν θα είναι πλέον απαραίτητο να πούμε "Hey Siri" αλλά μόνο «Siri»!



Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !