Όπως κάθε χρόνο, η Apple θα προσφέρει νέα emoji και αυτά για το iOS 17 αποκαλύπτονται. Λογικά θα πρέπει να φτάσουν κάποια στιγμή το 2024 με μια ενημέρωση. Φέτος, χρειάστηκε μέχρι το iOS 16.4 τον Μάρτιο .

Τα νέα emoji αποτελούν μέρος της προδιαγραφής Emoji 15.1. Υπάρχει ένα emoji με το κεφάλι που κουνιέται κάθετα, ένα emoji με το κεφάλι που κουνιέται οριζόντια, ένα λάιμ, ένας φοίνικας, μια σπασμένη αλυσίδα, ένα μανιτάρι, οικογένειες και άνθρωποι που πηγαίνουν προς μια κατεύθυνση με πολλά χρώματα δέρματος.

Μπορούμε επίσης να σημειώσουμε ότι υπάρχουν 108 νέα κατευθυντικά emoji. Αυτά τα emoji βασίζονται σε υπάρχοντα emoji περπατήματος, τρεξίματος, γονατίσματος, με λευκό μπαστούνι, σε αναπηρικό καροτσάκι και σε μηχανοκίνητο αμαξίδιο, προσθέτοντας οδηγίες όπως αριστερά και δεξιά. 

Τα emojis εδώ είναι υπό εξέταση, αλλά αρκετά από αυτά έχουν ήδη εγκριθεί σε αυτό το σημείο και αποτελούν μέρος των επίσημων κυκλοφοριών. Το Emojipedia έχει δημιουργήσει δείγματα σχεδίων για τα προσφερόμενα emoji. Επομένως, αυτές δεν είναι οι εκδόσεις που θα χρησιμοποιηθούν σε iPhone, iPad και Mac, αλλά μπορούμε να περιμένουμε κάτι περισσότερο από παρόμοιο αποτέλεσμα με τη μελλοντική ενημέρωση στο iOS 17. 

Θα χρειαστεί μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2023 για να οριστικοποιηθεί η προδιαγραφή Emoji 15.1. Η Apple, η Google, η Microosft και άλλες εταιρείες θα μπορούν στη συνέχεια να δημιουργήσουν τα emoji τους με βάση τις περιγραφές και στη συνέχεια να τους προσφέρουν ενημερώσεις λογισμικού.