Η Apple μόλις πρόσφερε για λήψη την υποψήφια έκδοση (build 20G75) του iOS 16.6 στο iPhone και του iPadOS 16.6 στο iPad. Αυτή έρχεται μια εβδομάδα μετά την beta 5 και αφορά τους προγραμματιστές προς το παρόν. Οι δημόσιοι δοκιμαστές θα την έχουν σύντομα.

Υπενθυμίζουμε ότι η υποψήφια έκδοση είναι (συνήθως) η τελική έκδοση που διανέμεται σε δημόσιους προγραμματιστές και δοκιμαστές. Αν όλα πάνε καλά, η Apple θα κυκλοφορήσει ακριβώς αυτή την έκδοση στο κοινό. Εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, η Apple θα παράσχει μια διορθωμένη έκδοση. Η διαθεσιμότητα για όλους θα πρέπει να γίνει σε λίγες μέρες.

Μην περιμένετε πολλές αλλαγές με το iOS 16.6. Είμαστε στην υποψήφια έκδοση και δεν υπάρχει τίποτα ιδιαίτερο για να δείτε με τις beta. Η μόνη αλλαγή που παρατηρήθηκε είναι ότι το iOS 16.6 θέτει τις βάσεις για την επαλήθευση του κλειδιού ανάφλεξης του iMessage . Αυτό προσθέτει επιπλέον ασφάλεια, διασφαλίζοντας ότι η επαφή με την οποία μιλάτε είναι στην πραγματικότητα αυτή η επαφή και όχι κάποιο κακόβουλο προσωπικό που την υποδύεται. Αν και η επιλογή υπάρχει στην beta, δεν προσφέρει κάτι ιδιαίτερο. Η ενεργοποίησή του δεν αλλάζει τίποτα.

Εάν η συσκευή σας έχει ρυθμιστεί για λήψη των beta, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού για να πραγματοποιήσετε λήψη της υποψήφιας έκδοσης iOS 16.6.

Από την πλευρά του Apple Watch, έχουμε το δικαίωμα στην υποψήφια έκδοση (build 20U73) του watchOS 9.6. Για το Mac, είναι η υποψήφια έκδοση (build 22G74) του macOS 13.5. Και για την Apple TV, είναι η υποψήφια έκδοση (build 20M73) του tvOS 16.6.