Αυτή η αλλαγή θα επηρεάσει όλα τα iPhone 15 και όχι μόνο τα μοντέλα Pro. Ορισμένοι κατασκευαστές έχουν ήδη υιοθετήσει αυτό το σύστημα, συμπεριλαμβανομένης της Xiaomi. Ο υβριδικός αισθητήρας θα αποτελείται από ένα μόνο γυάλινο στοιχείο και έξι πλαστικά στοιχεία. Επί του παρόντος, ο αισθητήρας iPhone 14 έχει επτά πλαστικούς φακούς.

Για το διάφραγμα, θα πηγαίναμε από το ƒ/1,79 με το iPhone 14 Pro στο ƒ/1,7 με το iPhone 15. Επίσης, τα iPhone 15 και 15 Plus θα έχουν έναν κύριο αισθητήρα 48 megapixel , όπως τα iPhone 14 Pro και Pro Max που κυκλοφόρησαν πέρυσι. Επιπλέον, τα iPhone 14 και 14 Plus έχουν διάφραγμα ƒ/1,5. Η κίνηση φέτος στο ƒ/1,7 θα ήταν επομένως αξιοσημείωτη.

Το μεγαλύτερο διάφραγμα θα συλλάβει έως και 20% περισσότερο φως. Η είσοδος περισσότερου φωτός επιτρέπει καλύτερα αποτελέσματα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και μεγαλύτερες ταχύτητες κλείστρου. Το βάθος πεδίου είναι επίσης μικρότερο, συμβάλλοντας στην έμφαση στο θέμα μιας εικόνας θολώνοντας το φόντο.

Για το 2024, το iPhone 16 Pro Max αναμένεται να εξελιχθεί με έναν υβριδικό αισθητήρα οκτώ μερών, συμπεριλαμβανομένων δύο γυάλινων στοιχείων και έξι πλαστικών στοιχείων. Θα υπάρχουν επίσης υβριδικοί αισθητήρες πέντε και έξι στοιχείων στον τηλεφακό και εξαιρετικά ευρυγώνιος.