Το Apple Watch κινείται όλο και περισσότερο προς τον αθλητισμό και την υγεία εδώ και λίγο καιρό. Αυτό επιβεβαιώνεται και πάλι με την Apple να διερευνά τους αισθητήρες μέτρησης καταπόνησης, σε μια προσπάθεια να βελτιώσει τις δυνατότητες του Apple Watch για οικοδόμηση μυών, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσίευση εργασίας .

Η αγγελία εργασίας της ομάδας τεχνολογίας υγείας της Apple αναζητά μηχανικούς με "πείρα σε αναλογικά ηλεκτρονικά, κατά προτίμηση μηχανοτρονικά συστήματα που χρησιμοποιούν ενεργοποιητές, αισθητήρες θερμοκρασίας, μετρητές καταπόνησης και φωτοδίοδοι" . Ο υποψήφιος θα βοηθήσει στο σχεδιασμό, τη δημιουργία, τη δοκιμή και την αντιμετώπιση προβλημάτων πρωτότυπου εξοπλισμού υγειονομικής περίθαλψης.

Το Apple Watch διαθέτει ήδη ενεργοποιητή, αισθητήρα θερμοκρασίας και φωτοδίοδοι, αλλά όχι μετρητή καταπόνησης. Αυτά μετρούν τις αλλαγές στην ηλεκτρική αντίσταση όταν εφαρμόζεται μια δύναμη. Χρησιμοποιούνται ήδη σε συστήματα παρακολούθησης κίνησης και φυσιολογικής παρακολούθησης. Σύμφωνα με τους ερευνητές, ένας ενιαίος μη επεμβατικός αισθητήρας καταπόνησης που τοποθετείται στον καρπό μπορεί να μετρήσει με ακρίβεια όλο το φάσμα των στελεχών που ασκούνται στο ανθρώπινο δέρμα, καθώς και να παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση.

Ως έχει, το Apple Watch μπορεί να παρακολουθεί τις θερμίδες, τον χρόνο και τον καρδιακό ρυθμό κατά τη διάρκεια των προπονήσεων ενδυνάμωσης. Αυτά τα μέτρα μπορεί να είναι πρακτικά ανάλογα με την περίπτωση, αλλά λιγότερο στο πλαίσιο του bodybuilding. Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι ο καρδιακός ρυθμός δεν είναι ανάλογος με την προσπάθεια και το φορτίο. Οι μετρητές προσπάθειας, από την άλλη πλευρά, καθιστούν δυνατή την παρακολούθηση του συγκεκριμένου αντίκτυπου των διαφόρων ασκήσεων αντίστασης.