Από την αρχή, η Apple έχει προσφέρει AirPods με θήκη φόρτισης που διαθέτει θύρα Lightning. Αυτό όμως θα αλλάξει σε λίγες μέρες με την κυκλοφορία μιας θήκης που θα διαθέτει θύρα USB-C. Το iPhone 15s θα αλλάξει επίσης από Lightning σε USB-C. Η Apple κάνει αυτήν την αλλαγή όχι επειδή το θέλει η εταιρεία, αλλά επειδή η Ευρώπη αναγκάζει τους κατασκευαστές να υιοθετήσουν το USB-C σε συσκευές όπου αυτό είναι δυνατό. Η ιδέα είναι να υπάρχει ένας γενικός σύνδεσμος και επομένως καλώδια που να μπορούν να φορτίζουν προϊόντα από διαφορετικές μάρκες.

Όσον αφορά τα ακουστικά της Apple, το AirPods Pro θα είναι το πρώτο που θα υιοθετήσει τη θύρα USB-C στο επίπεδο της θήκης φόρτισης. Η Apple θα κάνει επίσης την αλλαγή στα AirPods και AirPods Max, αλλά αυτό θα γίνει για αργότερα. Δεν υπάρχει ακόμη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Αλλαγές με το iOS 17

Αν και το AirPods Pro USB-C δεν θα δικαιούται κανένα άλλο νέο υλικό, οι χρήστες θα μπορούν να απολαμβάνουν μερικές αλλαγές χάρη στο iOS 17. Θα υπάρχει προσαρμοστικός ήχος, ο οποίος περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία:

  • Ενισχύοντας περαιτέρω την προσωπική εμπειρία ήχου, η λειτουργία Custom Volume χρησιμοποιεί μηχανική εκμάθηση για την κατανόηση των περιβαλλοντικών συνθηκών και των προτιμήσεων ακρόασης με την πάροδο του χρόνου, ώστε να μπορεί να προσαρμόζει αυτόματα τον ήχο.
  • Μια άλλη νέα δυνατότητα σάς επιτρέπει να συνεχίσετε να αλληλεπιδράτε με άτομα που βρίσκονται κοντά ενώ κρατάτε τα AirPods Pro (2ης γενιάς) στα αυτιά σας. Μόλις οι χρήστες αρχίσουν να μιλούν, η λειτουργία Conversation Detection μειώνει την ένταση και αυξάνει τις φωνές που έρχονται από μπροστά, ενώ μειώνει τον θόρυβο του περιβάλλοντος.
  • Είναι ακόμα πιο εύκολο να εναλλάσσετε τον ήχο AirPods μεταξύ συσκευών Apple, χάρη στις ενημερώσεις στην Αυτόματη εναλλαγή. Ο χρόνος σύνδεσης μεταξύ των συσκευών Apple ενός χρήστη είναι πολύ μικρότερος και πιο αξιόπιστος, καθιστώντας ευκολότερη τη μετάβαση από ένα podcast στο iPhone σε μια κλήση στο Mac.