Το iPad Pro με την οθόνη OLED, που αναμένεται για το 2024 , θα δικαιούται αποθηκευτικό χώρο μέχρι και 4 TB, διπλάσιο από αυτό που προσφέρεται με το τρέχον μοντέλο, σύμφωνα με πληροφορίες που αναμεταδίδονται από τον Yeux1122 , έναν κορεάτη πληροφοριοδότη.

Η Apple προσφέρει επί του παρόντος 128GB, 256GB, 512GB, 1TB και 2TB για το iPad Pro. Αυτό ισχύει και για τα μοντέλα 11 ιντσών και 12,9 ιντσών. Με το iPad Pro OLED, η Apple θα πήγαινε στα 4 TB για τη μέγιστη χωρητικότητα.

Δεν είναι σαφές εάν ορισμένες ικανότητες θα παραμείνουν ή θα απορριφθούν. Ωστόσο, είναι πιθανό η χωρητικότητα των 128 GB να μην προσφέρεται πλέον, επιτρέποντάς σας να έχετε 256 GB στην αρχή. Αλλά αυτό το ακριβές σημείο δεν επιβεβαιώνεται προς το παρόν.

Η αύξηση αποθήκευσης έως και 4 TB θα μπορούσε να δικαιολογηθεί ιδίως από την υποστήριξη του ProRes. Η Apple άρχισε να προσφέρει 2TB αποθηκευτικού χώρου με το iPad Pro πέμπτης γενιάς. Στη συνέχεια, υπήρχε υποστήριξη για εγγραφή βίντεο ProRes σε ανάλυση 4K με το iPad Pro έκτης γενιάς, αλλά ο χώρος αποθήκευσης δεν έχει υποχωρήσει, ενώ τα αρχεία μπορεί να είναι πολύ μεγάλα. Επομένως, η μετάβαση στα 4 TB θα μπορούσε να είναι ενδιαφέρουσα ανάλογα με την περίπτωση.

Μια άλλη αλλαγή αφορά τη μνήμη RAM. Πράγματι, η Apple δεν προσφέρει την ίδια ποσότητα ανάλογα με τη χωρητικότητα αποθήκευσης. Τα iPad Pro με αποθηκευτικό χώρο 128, 256 και 512 GB δικαιούνται 8 GB μνήμης RAM, ενώ τα μοντέλα με 1 και 2 TB έχουν 16 GB μνήμης RAM . Θα πάμε στα 24 ή 32 GB RAM με το μοντέλο των 4 TB; Δυνατόν.

Το μελλοντικό iPad Pro θα έχει οθόνη OLED, το τσιπ M3 και ένα νέο Magic Keyboard , με αναμενόμενη κυκλοφορία το 2024.