Το Apple Watch Ultra 2 διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας 564 mAh, δηλαδή 4,06% περισσότερο από το ρολόι πρώτης γενιάς (542 mAh). Αυτό επιβεβαιώνει πληροφορίες που αποκαλύφθηκαν για πρώτη φορά από ρυθμιστική αρχή στην Κίνα . Τίποτα δεν αλλάζει στην πλευρά της Apple Watch Series 9, ωστόσο, η οποία παραμένει με μπαταρία 282 mAh για τη θήκη των 41 mm. Σύμφωνα με την Apple, η αυτονομία εξακολουθεί να αυξάνεται έως και 36 ώρες για τα δύο νέα προϊόντα.

Το teardown από το iFixit δείχνει επίσης ότι το Apple Watch Ultra 2 και το Apple Watch Series 9 είναι πανομοιότυπα με το πρώτο Apple Watch Ultra και το περσινό Apple Watch Series 8. Η λειτουργία Double Tap, την οποία η Apple προωθεί πολύ με τα δύο νέα της ρολόγια και η οποία επιτρέπει τη χρήση με το ένα χέρι πατώντας τον αντίχειρα και τον δείκτη σας, σαφώς δεν απαιτεί συγκεκριμένα εξαρτήματα.

Τα Apple Watch Ultra 2 και Apple Watch Series 9 είναι διαθέσιμα για αγορά από τις 22 Σεπτεμβρίου . Το πρώτο κοστίζει 899 ευρώ και το δεύτερο ξεκινά από 449 ευρώ.