Πολλές φήμες ήταν σωστές για το iPhone 15 και άλλες δεν ήταν καλές. Είμαστε στη δεύτερη κατάσταση για την αυτονομία. Οι διαρροές είχαν δείξει ότι το iPhone 15s θα είχε μεγαλύτερες μπαταρίες. Επίσης, το τσιπ A17 έχει διαδικασία χάραξης 3 nm, σε σύγκριση με 5 nm για το A16, που βελτιώνει την απόδοση και επιτρέπει λιγότερη κατανάλωση. Κι όμως, η Apple ανακοινώνει ακριβώς την ίδια αυτονομία από τον ένα χρόνο στον άλλο.

Για παράδειγμα, για το iPhone 15, η Apple ανακοινώνει έως και 20 ώρες αναπαραγωγής βίντεο, 16 ώρες ροής βίντεο και έως και 80 ώρες αναπαραγωγής ήχου. Αυτά είναι ακριβώς τα ίδια δεδομένα με το iPhone 14. Όσο για το iPhone 15 Plus, η Apple ανακοινώνει έως και 26 ώρες αναπαραγωγής βίντεο, 20 ώρες ροής βίντεο και 100 ώρες αναπαραγωγής ήχου. Και εδώ, είναι αυστηρά πανομοιότυπο με το iPhone 14 Plus.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται για το iPhone 15 Pro. Το μοντέλο 6,1 ιντσών προσφέρει έως και 23 ώρες αναπαραγωγής βίντεο, 20 ώρες ροής βίντεο και 75 ώρες αναπαραγωγής ήχου. Στην πλευρά του iPhone 15 Pro, βρίσκουμε έως και 29 ώρες αναπαραγωγής βίντεο, 25 ώρες ροής βίντεο και έως και 95 ώρες αναπαραγωγής ήχου. Αυτά είναι τα ίδια δεδομένα με τα iPhone 14 Pro και Pro Max.

Σε κάθε περίπτωση, μπορούμε να ελπίζουμε ότι η Apple έχει διορθώσει τα προβλήματα με την μπαταρία. Αρκετοί χρήστες ανέφεραν ότι η υγεία της μπαταρίας του iPhone 14s χειροτέρευε πολύ πιο γρήγορα από αυτή των προηγούμενων μοντέλων.