Μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Πληροφορίες, οι χρήστες με iPhone 15 μπορούν να ανακαλύψουν μια νέα ενότητα που εμφανίζει τον αριθμό των κύκλων φόρτισης. Στα παρακάτω στιγμιότυπα οθόνης, μπορούμε να δούμε ότι οι χρήστες έχουν φορτίσει τα τηλέφωνά τους τέσσερις φορές.

Η Apple έχει ήδη προσφέρει μια επιλογή για να γνωρίζετε την κατάσταση της μπαταρίας (απλώς μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Μπαταρία > Κατάσταση υγείας μπαταρίας και φόρτιση). Αλλά αυτό είναι ένα ποσοστό. Με τη νέα επιλογή στο iPhone 15, οι χρήστες δικαιούνται λίγο πιο ακριβείς πληροφορίες.

Η δεύτερη επιλογή είναι δεσμευμένη για το iPhone 15

Δείτε τι λέει η Apple για τις μπαταρίες:

Φορτίστε την μπαταρία ιόντων λιθίου της Apple όποτε θέλετε. Δεν χρειάζεται να το αφήσετε να αποφορτιστεί εντελώς πριν το επαναφορτίσετε. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου της Apple λειτουργούν σε κύκλους φόρτισης. Ολοκληρώνετε έναν κύκλο φόρτισης όταν έχετε χρησιμοποιήσει (αφορτίσει) ποσότητα ίση με το 100% της χωρητικότητας της μπαταρίας σας, αλλά αυτό δεν χρειάζεται να προέρχεται από μία μόνο φόρτιση. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το 75% της χωρητικότητας της μπαταρίας κατά τη διάρκεια της ημέρας και στη συνέχεια να τη φορτίσετε πλήρως κατά τη διάρκεια της νύχτας. Εάν χρησιμοποιήσετε 25% την επόμενη μέρα, έχετε αποφορτιστεί συνολικά 100%, και οι δύο ημέρες αθροίζονται για να σχηματίσουν έναν κύκλο φόρτισης. Μπορεί να χρειαστούν αρκετές ημέρες για να ολοκληρωθεί ένας κύκλος. Η χωρητικότητα οποιουδήποτε τύπου μπαταρίας μειώνεται μετά από έναν ορισμένο αριθμό φορτίσεων. Με τις μπαταρίες ιόντων λιθίου, η χωρητικότητα μειώνεται ελαφρώς με κάθε πλήρη κύκλο φόρτισης. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου της Apple έχουν σχεδιαστεί για να διατηρούν τουλάχιστον το 80% της αρχικής χωρητικότητάς τους σε μεγάλο αριθμό κύκλων φόρτισης, ο οποίος ποικίλλει ανάλογα με το προϊόν.

Σε κάθε περίπτωση, αυτή είναι η δεύτερη επιλογή που συνδέεται με την μπαταρία που είναι δεσμευμένη για το iPhone 15. Είδαμε σήμερα το πρωί ότι μια ρύθμιση επιτρέπει τον περιορισμό της φόρτισης έως και 80%. Αυτή η επιλογή δεν υπάρχει σε άλλα iPhone.