Θα πρέπει να περιμένουμε αρκετά ακομη για να έχουμε μια πιθανή εφαρμογή Instagram στο iPad. Ο Άνταμ Μοσέρι, το αφεντικό του Instagram, ερωτήθηκε για το θέμα και ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν έχει προγραμματιστεί, τουλάχιστον προς το παρόν.

Ήταν κατά τη διάρκεια μιας σειράς ερωτήσεων και απαντήσεων στις ιστορίες του που ο Adam Mosseri απάντησε σε μια ερώτηση για το Instagram στο iPad. Δήλωσε:

Δεν το δουλεύουμε πάνω σε αυτό αυτή τη στιγμή. Νομίζω ότι θα ήταν καλό να γίνει κάποια στιγμή. Αλλά έχουμε μόνο έναν περιορισμένο αριθμό ατόμων που εργάζονται στο Instagram, επομένως πρέπει να επισημαίνουμε το πιο σημαντικό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε την πλατφόρμα μας κάθε στιγμή. Και προς το παρόν, είναι τέλειο στην τρέχουσα έκδοση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Adam Mosseri ανακοινώνει ότι δεν σχεδιάζεται εφαρμογή για iPad. Πέρυσι, ο διαχειριστής διαβεβαίωσε ότι η ζήτηση των χρηστών δεν ήταν αρκετά ισχυρή. «Ακόμα δεν είναι μια αρκετά μεγάλη ομάδα ανθρώπων για να είναι προτεραιότητα». Ελπίζω να φτάσω εκεί κάποια στιγμή, αλλά αυτή τη στιγμή είμαστε πολύ απασχολημένοι με άλλα πράγματα », είπε.

Το 2021, είπε ότι μια εφαρμογή Instagram στο iPad «θα ήταν καλή» , διευκρινίζοντας ότι αυτό δεν είχε προγραμματιστεί.