Το πτυσσόμενο iPad είναι για άλλη μια φορά στις ειδήσεις, με το tablet αυτή τη στιγμή σε «εντατική ανάπτυξη» σύμφωνα με πληροφορίες από την Digitimes , η οποία αναφέρει μια πιθανή ανακοίνωση στα τέλη του 2024.

Η Apple συνεργάζεται με πολλούς προμηθευτές για την ανάπτυξη αυτού του πτυσσόμενου iPad. Ο κατασκευαστής φέρεται να σκοπεύει να ξεκινήσει την παραγωγή στα τέλη του 2024, κάτι που προτείνει την εμπορευματοποίηση περίπου την ίδια περίοδο ή στις αρχές του 2025.

Τα αναδιπλούμενα προϊόντα έχουν απασχολήσει την Apple εδώ και καιρό. Η ομάδα εργάζεται πάνω σε αυτό εδώ και τέσσερα χρόνια, δοκιμάζοντας διαφορετικά σχέδια και διάφορα χαρακτηριστικά. Αλλά όπως μπορούμε να δούμε εδώ, το αναδιπλούμενο προϊόν που αναφέρεται είναι ένα iPad και όχι ένα iPhone. Γιατί αυτή η επιλογή;

Η Apple θα επικεντρωθεί πρώτα στο iPad επειδή το tablet αντιπροσωπεύει πολύ λιγότερες πωλήσεις (και έσοδα) από το iPhone. Αυτό διευκολύνει τη διαχείριση πιθανών ζητημάτων και έχει μικρότερο αντίκτυπο. Είναι επίσης ένας τρόπος για να δοκιμάσετε τα νερά και να δείτε αν υπάρχει ζήτηση, πριν πάτε για ένα πτυσσόμενο iPhone.

Μιλώντας για το πτυσσόμενο iPad, η Apple δεν έχει αποφασίσει ακόμη για τον τελικό σχεδιασμό. Επίσης, η ομάδα σχεδιασμού προϊόντων στην Apple φρόντισε για το tablet, αλλά αυτό δεν θα ίσχυε πλέον σήμερα. Αρμόδιο θα ήταν το τμήμα προμηθειών, με στόχο τη μείωση του κόστους.

Πώς πάει η ανάπτυξη του πτυσσόμενου iPad; Υπάρχει τουλάχιστον ένα πρόβλημα που αφορά την οθόνη και τον μεντεσέ. Η Apple θα ανησυχούσε για το σημάδι που θα μπορούσε να υπάρχει στο δίπλωμα της οθόνης μετά από χρήση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η Apple λοιπόν στρέφεται προς τη Samsung και την LG για να βρει μια λύση. Επίσης, η Apple επιδιώκει να έχει έναν συνολικό σχεδιασμό που να είναι πιο οικονομικός και πιο εύκολος στη μαζική παραγωγή.