Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν την περασμένη εβδομάδα για την παύση στην ανάπτυξη του iOS 18 και άλλων συστημάτων. Αντί να προσθέτουν νέες δυνατότητες, οι μηχανικοί επιφορτίστηκαν με τη διόρθωση σφαλμάτων και τη βελτίωση της απόδοσης του λογισμικού.

Ο τελευταίος κύκλος ανάπτυξης της Apple για τις ενημερώσεις του επόμενου έτους δεν κύλησε τόσο ομαλά όσο θα ήθελε η εταιρεία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι υπεύθυνοι για τις προσπάθειες ανάπτυξης λογισμικού της Apple ζήτησαν από τις ομάδες να σταματήσουν την ανάπτυξη νέων χαρακτηριστικών για μια εβδομάδα για να εργαστούν για τη διόρθωση σφαλμάτων.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι η Apple έχει πολλά στάδια στην ανάπτυξή της. Η πρώτη έκδοση του iOS 18 και του macOS 15 ολοκληρώθηκε τον περασμένο μήνα. Αυτή η έκδοση ονομάζεται M1 εσωτερικά. Αλλά η έκδοση M2 δεν είναι ακόμη έτοιμη λόγω της αναβολής και των πολυάριθμων σφαλμάτων που εντοπίστηκαν.

Το iOS 18 και το iPadOS 18 φέρουν την κωδική ονομασία Crystal εντός της Apple. Για το macOS 15, η κωδική ονομασία είναι Glow. Και για το watchOS 11, είναι το Moonstone.

Η αναβολή έχει επίσης αντίκτυπο στην ανάπτυξη του iOS 17.4, το οποίο θα πρέπει να κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2024. Φημολογείται ότι αυτή η έκδοση θα είναι αυτή που θα προσθέσει υποστήριξη για sideloading στην Ευρώπη .

Επίσης, η ανάπτυξη του λογισμικού Apple Vision Pro έχει παρουσιάσει κάποια προβλήματα με όλη αυτή την ιστορία. Αλλά αυτό δεν πρέπει να επηρεάσει την κυκλοφορία του, δηλαδή στις αρχές του 2024 στις Ηνωμένες Πολιτείες .