Τα νέα MacBook Pro με τσιπ M3 είναι διαθέσιμα προς αγορά σήμερα , αλλά ορισμένα μοντέλα διαθέτουν για λειτουργικό το macOS Ventura 13.5, ενώ η πιο πρόσφατη έκδοση είναι το macOS Sonoma 14.1 .

Αρκετοί χρήστες έχουν παρατηρήσει αυτό το πρόβλημα, συμπεριλαμβανομένου του Daniel Rotar που μας εξηγεί στο X (πρώην Twitter) ότι το MacBook Pro του με το τσιπ M3 τρέχει το macOS Ventura. Από την άλλη πλευρά, το MacBook Pro με το τσιπ M3 Pro λειτουργεί καλά στο macOS Sonoma.

Το πρόβλημα είναι ότι τα M3 MacBook Pros με macOS Ventura δεν μπορούν να ενημερώσουν στο macOS Sonoma μεταβαίνοντας απλώς στις Ρυθμίσεις. "Το Mac σας είναι ενημερωμένο ", μας λέει το macOS στις Ρυθμίσεις συστήματος > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού. Μπορούμε επίσης να δούμε ότι ο αριθμός κατασκευής είναι 22G2074. Συγκριτικά, ο αριθμός έκδοσης για το macOS Ventura 13.5 που κυκλοφόρησε στο κοινό τον Ιούλιο είναι 23B74. Αυτή είναι επομένως μια τροποποιημένη έκδοση και υποδηλώνει εν παρόδω ότι τα MacBook Pro παράγονται από τον Ιούλιο.

Είναι δυνατή η εγκατάσταση του macOS Sonoma σε MacBook Pro M3; Η απάντηση είναι ναι. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να κάνετε λήψη του οδηγού εγκατάστασης της Apple σε αυτήν τη διεύθυνση . Μόλις γίνει αυτό, απλά ανοίξτε το αρχείο. Αυτό περιλαμβάνει τη μη αυτόματη εγκατάσταση του macOS Sonoma 14.1.

Η Apple δεν μας έχει ακόμη απαντήσει δημόσια σε αυτήν την ιστορία. Πρέπει να ελπίζουμε ότι η ομάδα θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο με τους διακομιστές της, ώστε τα MacBook Pro M3 που εκτελούν macOS Ventura να μπορούν εύκολα να μεταβούν στο macOS Sonoma μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις συστήματος > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού.