Το WhatsApp έχει ήδη προσφέρει τη νέα έκδοση της εγγενούς εφαρμογής του σε Mac, αλλά ήταν διαθέσιμη μόνο μέσω του ιστότοπου ανταλλαγής μηνυμάτων. Σήμερα, είναι δυνατή η λήψη της μέσω του Mac App Store της Apple.

Ήταν μέσω ενός μηνύματος που δημοσιεύτηκε στο X (πρώην Twitter) που το WhatsApp ανακοίνωσε τα νέα. «Αυτή η ανάρτηση είναι για χρήστες Mac. Το WhatsApp για Mac είναι πλέον διαθέσιμο παγκοσμίως στο Mac App Store .

Το πλεονέκτημα της ενημέρωσης (είτε είναι η σημερινή στο Mac App Store είτε αυτή που είναι διαθέσιμη από τον Αύγουστο στον ιστότοπο WhatsApp) είναι ότι είναι μια εγγενής εφαρμογή. Πέρασαν οι εποχές που η εφαρμογή Mac βασιζόταν στο Electron. Τώρα η έκδοση για Mac βασίζεται στον κώδικα από την έκδοση iOS για καλύτερη βελτιστοποίηση στο macOS.

Η εγγενής εφαρμογή WhatsApp στο Mac βελτιώνει τη συνολική απόδοση, κάτι που είναι ένα καλό σημείο για τους χρήστες. Παρέχει επίσης την ευκαιρία να φιλοξενήσει ομαδικές κλήσεις, καθώς και τη λειτουργία μεταφοράς και απόθεσης για γρήγορη και εύκολη κοινή χρήση ενός αρχείου. Επιπλέον, καθίσταται δυνατή η προβολή του ιστορικού συνομιλίας σας με περισσότερες λεπτομέρειες.

Η εγγενής εφαρμογή WhatsApp για macOS είναι διαθέσιμη για δωρεάν λήψη από το Mac App Store .