Θα είναι το iOS 18 μια μεγάλη ενημέρωση;

Υπήρξε μια παύση στην ανάπτυξη τις τελευταίες ημέρες , επειδή εντοπίστηκαν πολλά σφάλματα στη δοκιμαστική έκδοση του iOS 18. Ως εκ τούτου, η Apple αποφάσισε να επικεντρωθεί για μια εβδομάδα στη διόρθωση των εν λόγω σφαλμάτων πριν συνεχίσει την κανονική ανάπτυξη. Αυτό το σενάριο είχε ήδη συμβεί το 2019, αλλά ήταν πολύ κακό εκείνη την εποχή, τόσο που υπήρχαν ακόμα αρκετά σφάλματα με την κυκλοφορία του iOS 13.

Όσον αφορά το iOS 18, ο Gurman μας λέει:

Η Apple σταμάτησε αμέσως μετά την επίτευξη ενός βασικού ορόσημου στην ανάπτυξη του iOS 18 και του macOS 15. Τον περασμένο μήνα, η εταιρεία ολοκλήρωσε τις πρώτες εσωτερικές εκδόσεις των ενημερώσεων, συμπεριλαμβανομένων των πιο σημαντικών νέων λειτουργιών . Όταν η Apple φτάνει σε αυτό το στάδιο, γνωστό ως M1, συνήθως αρχίζει να εργάζεται στο επόμενο στάδιο, το M2. Σε αυτήν την περίπτωση, η διακοπή του εντοπισμού σφαλμάτων καθυστέρησε την έναρξη του σταδίου ανάπτυξης M2 κατά μία εβδομάδα.

Υπάρχουν συνήθως τέσσερα στάδια πριν από το Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών της Apple τον Ιούνιο, όπου η εταιρεία ανακοινώνει νέο λογισμικό και κυκλοφορεί beta. Κάθε στάδιο διαρκεί συνήθως έξι εβδομάδες, τέσσερις από τις οποίες είναι αφιερωμένες στην προσθήκη λειτουργιών και δύο στην επιδιόρθωση σφαλμάτων. Αυτός ο τελευταίος κύκλος εξοικονομούσε μια επιπλέον εβδομάδα στη διαχείριση σφαλμάτων, γεγονός που προκάλεσε την καθυστέρηση.

Εσωτερικά, η διοίκηση της Apple πιστεύει ότι το iOS 18, το macOS 15 και άλλες ενημερώσεις όπως το watchOS 11 πρέπει να είναι αξιοσημείωτες, εξ ου και τα στελέχη που κάνουν λόγο για μια « φιλόδοξη και πειστική» έκδοση .

Προς το παρόν, οι φήμες σχετικά με το iOS 18 δείχνουν κυρίως μια σημαντική άφιξη της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης , ιδίως με ένα πιο έξυπνο Siri.Ίσως να  περίμενε κανείς ένα ισοδύναμο ChatGPT .