Ο Ming-Chi Kuo μοιράζεται σήμερα διάφορες πληροφορίες σχετικά με τα νέα iPad που θα είναι διαθέσιμα το 2024. Ο αναλυτής αποκαλύπτει νέες λεπτομέρειες και επιβεβαιώνει άλλες που έχουν ήδη κυκλοφορήσει .

iPad Air 6

Για το iPad Air 6, ο Kuo λέει ότι η Apple θα προσφέρει δύο μοντέλα το 2024 . Το πρώτο θα έχει οθόνη 10,9 ιντσών (όπως σήμερα) και το δεύτερο θα έχει πάνελ 12,9 ιντσών. Αυτό το δεύτερο μοντέλο θα είναι ένα νέο tablet με πίσω πάνελ οξειδίου (το ίδιο με το iPad Pro Mini-LED που κυκλοφορεί ήδη στην αγορά). Αυτό θα προσφέρει καλύτερη οπτική απόδοση από το iPad Air 10,9 ιντσών.

Η μαζική παραγωγή έχει προγραμματιστεί για το πρώτο τρίμηνο του 2024. Επομένως, μπορούμε να περιμένουμε διαθεσιμότητα κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, αλλά δεν υπάρχει ακόμη ημερομηνία.

iPad Pro OLED

Όσον αφορά το iPad Pro, θα βρούμε δύο μοντέλα με τσιπ M3 και οθόνες OLED (σε σύγκριση με το Mini-LED σήμερα). Θα υιοθετήσουν το σύστημα tandem και το LTPO (το ίδιο με το iPhone 15 Pro), ξεπερνώντας το υπάρχον iPad Pro Mini-LED σε απόδοση οθόνης και κατανάλωση ενέργειας.

Η μαζική παραγωγή θα ξεκινήσει το επόμενο έτος κατά το πρώτο ή το δεύτερο τρίμηνο. Αυτό είναι λίγο αργά από το αρχικό παράθυρο στις αρχές του 2024. Ο Kuo εξηγεί ότι αυτό οφείλεται σε προβλήματα με την παραγωγή μονάδων για οθόνες OLED. Ο αναλυτής προσθέτει ότι η Apple θα πρέπει να πουλήσει μεταξύ 6 και 8 εκατομμυρίων αντιτύπων το 2024. Αυτό θα ήταν λίγο πιο πίσω από το τρέχον εύρος. Η πιθανή αύξηση της τιμής λόγω OLED θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο στις πωλήσεις.

iPad mini 7 και iPad 11

Ακολουθεί η περίπτωση του iPad mini 7 του οποίου η παραγωγή θα αναβαλλόταν για το δεύτερο εξάμηνο του 2024, ενώ είχε προγραμματιστεί για το πρώτο τρίμηνο. Υπάρχει επίσης η περίπτωση του iPad 11 με παραγωγή εκεί επίσης στο δεύτερο μισό. Τέλος, ο Kuo υποδεικνύει ότι το iPad 9 θα φτάσει στο τέλος της ζωής του πριν από το τέλος του 2024.