Οι οθόνες OLED υπάρχουν ήδη σε ορισμένα προϊόντα της Apple, συμπεριλαμβανομένων των iPhone και των Apple Watch. Η ομάδα θέλει τώρα να τις προσφέρει σε περισσότερες συσκευές και συγκεκριμένα σε MacBook και iPad. Σύμφωνα με το ETNews , εννέα νέα προϊόντα θα υιοθετήσουν αυτόν τον τύπο οθόνης μέχρι το 2027.

Το επόμενο που θα έχει οθόνη OLED θα είναι το iPad Pro του 2024 , με μεγέθη 11 και 13 ιντσών αντίστοιχα. Η Apple θα ήθελε στη συνέχεια να εξοπλίσει το iPad Air και το iPad mini από το 2026. Το πρώτο θα διατηρούσε το μέγεθός του στις 10,9, αλλά το δεύτερο θα αυξανόταν από 8,3 σε 8,7 ίντσες. Όσο για το 2027, η Apple θα προσφέρει μια οθόνη OLED στο iPad Air 12,9 ιντσών. Αυτό το μοντέλο θα έκανε το ντεμπούτο του τον επόμενο χρόνο , αλλά με οθόνη LCD. Επομένως, θα πρέπει να περιμένουμε τρία χρόνια για να αλλάξουμε την τεχνολογία οθόνης.

Όσον αφορά τις τεχνολογίες, η Apple θα ήθελε να χρησιμοποιήσει μια οθόνη OLED LTPO για το iPad Pro και μια οθόνη LTPS για το iPad mini και το iPad Air, πράγμα που σημαίνει ότι η τεχνολογία ProMotion για ρυθμό ανανέωσης έως 120 Hz θα συνεχίσει να είναι αποκλειστική μοντέλα υψηλής τεχνολογίας. Στην πραγματικότητα, μόνο τα προϊόντα της Apple με πάνελ LTPO είναι επιλέξιμα (όπως το πιο πρόσφατο iPhone Pro).

Το 2027, η Apple θα κάνει ένα βήμα μπροστά αναβαθμίζοντας το iPad Pro σε μια νέα γενιά οθόνης OLED με βελτιωμένη απόδοση φωτός μέσω του Color Filter on Encapsulation (CoE). Αυτό θα επιτρέψει στην Apple να εφαρμόσει την τεχνολογία κάμερας κάτω από την οθόνη στο iPad για πρώτη φορά.

Από την πλευρά του Mac, η Apple σχεδιάζει να προσφέρει την οθόνη OLED στο MacBook Pro. Το μοντέλο των 16 ιντσών θα εξυπηρετούνταν πρώτο, ακολουθούμενο από το μοντέλο των 14 ιντσών το 2026. Το MacBook Air 13 ιντσών και 15 ιντσών θα μεταβούν σε OLED την ίδια χρονιά.