Τέλος αγωνίας: Η Apple ανακοινώνει ότι τα μηνύματα RCS στο iPhone δεν θα έχουν κάποιο νέο χρώμα, αλλά θα εξακολουθούν να είναι πράσινες φυσαλίδες εντός της εφαρμογής Messages, όπως τα SMS.

Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν δύο χρώματα για τις φυσαλίδες συνομιλίας στην εφαρμογή Μηνύματα στο iPhone. Στη μία πλευρά υπάρχουν μπλε φυσαλίδες που αντιστοιχούν σε συνομιλίες του iMessage. Και από την άλλη, υπάρχουν οι πράσινες φυσαλίδες για τα SMS και MMS. Αρκετοί άνθρωποι ρώτησαν εάν η Apple θα προσφέρει ένα τρίτο χρώμα για το RCS. Η Apple είπε στο 9to5Mac ότι η απάντηση είναι όχι, μένουμε με τα δύο χρώματα.

Για μια φορά, η Google αποχωρίζεται τις συνήθειες από το λειτουργικό της σύστημα Android. Τα SMS είναι σε ανοιχτό μπλε, ενώ τα RCS είναι σε σκούρο μπλε. Η Apple αποφάσισε να μην διαχωρίσει τα δύο, τουλάχιστον οπτικά.

Το RCS προσφέρει βεβαιώσεις παραλαβής, κρυπτογράφηση συνομιλιών (τουλάχιστον στην Google), αποστολή εικόνων και βίντεο σε καλή ποιότητα, καλύτερη διαχείριση ομαδικών συνομιλιών, δυνατότητα συνομιλίας από σύνδεση Wi-Fi και πολλά άλλα Ξανά. Το Android υποστηρίζει ήδη RCS.

Η Apple ανακοίνωσε ότι η υποστήριξη RCS στο iPhone θα είναι διαθέσιμη το 2024 με μια ενημέρωση iOS. Είναι πολύ πιθανό να είναι iOS 18, αν και ο κατασκευαστής δεν έχει πει τίποτα ακόμα.