Η λειτουργία κλειδιού ενός αυτοκινήτου της Apple, η οποία σας επιτρέπει να έχετε το ψηφιακό κλειδί αυτοκινήτου με το iPhone σας, θα είναι σύντομα διαθέσιμη και με τα οχήματα MINI. Τουλάχιστον αυτό θα συμβαίνει με ορισμένα μοντέλα, όπως υποδεικνύεται από το MacRumors .

Η BMW (η οποία είναι η μητρική εταιρεία της Mini) ήταν η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που υποστήριξε τη λειτουργία κλειδιού αυτοκινήτου με το iPhone. Αυτό χρονολογείται από το 2020 . Επομένως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το smartphone σας για να ξεκλειδώσετε ή να κλειδώσετε το όχημά σας. Δεν είναι πλέον απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε το φυσικό κλειδί. Αλλά αυτός είναι ένας πολύ κλειστός κύκλος, που πολύ λίγα αυτοκίνητα υποστηρίζουν αυτό το σύστημα.

Η κατάσταση θα εξελιχθεί, με τα αρχεία διαμόρφωσης για το Apple Pay να ενημερώνονται σήμερα για να αναφέρουν το MINI ως κατασκευαστή που πληροί τις προϋποθέσεις για τη λειτουργία κλειδιού αυτοκινήτου με το iPhone του.

Η MINI έχει ήδη αποκαλύψει το MINI Operating System 9, το οποίο περιλαμβάνει κυρίως το MINI Digital Key Plus . Αυτό προσφέρει υποστήριξη Ultra Wideband, τόσο σε iOS όσο και σε Android, και σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στο αυτοκίνητό σας χωρίς να χρειάζεται να βγάλετε το smartphone σας από την τσέπη ή την τσάντα σας. Αυτό το σύστημα θα είναι σε ισχύ με τα ηλεκτρικά MINI Cooper και MINI Countryman, τα οποία θα δουν το φως της δημοσιότητας το 2024. Επομένως, θα πρέπει να αναμένουμε από την Apple να επικοινωνήσει επίσημα για το θέμα εντός μερικών μηνών.