Το iPhone 15s είναι από τα πρώτα smartphone της Apple που υποστηρίζουν Qi2, το νέο πρότυπο ασύρματης φόρτισης. Συμβατοί ασύρματοι φορτιστές θα έρθουν σύντομα, όπως ανακοίνωσε η κοινοπραξία Wireless Power Consortium (WPC).

Το Qi2 είναι το όνομα του προτύπου ασύρματης φόρτισης που διαδέχεται το Qi. Βασίζεται στο MagSafe της Apple για να παρέχει συμβατότητα μεταξύ smartphone από διαφορετικές μάρκες. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν μαγνήτες για καλή ευθυγράμμιση και ταχύτερη φόρτιση.

Σύμφωνα με το WPC, περισσότερες από 100 συσκευές Qi2 δοκιμάζονται, συμπεριλαμβανομένων φορτιστών από εταιρείες όπως η Belkin, η Mophie, η Anker και η Aircharge. Το Magnetic Power Profile σχεδιάστηκε με βάση τις συνεισφορές MagSafe της Apple και συνδυάζεται με το νέο Extended Power Profile (EPP) για να σχηματίσει το Qi2.

Σύμφωνα με τον οργανισμό, τα πρώτα συμβατά αξεσουάρ Qi2 θα είναι διαθέσιμα «εγκαίρως για τις διακοπές του τέλους του έτους» . Δεν υπάρχει ακόμη πιο ακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας. Αλλά μπορούμε τουλάχιστον να περιμένουμε διαθεσιμότητα σε λίγες εβδομάδες.

Οι ήδη ανακοινωμένοι φορτιστές Qi2 υπόσχονται να φορτίζουν συσκευές έως και 15 W, αλλά δεν είναι ακόμη γνωστό εάν το iPhone 15 θα είναι επίσης κατάλληλο ή αν θα περιοριστούν στα 7,5 W. Η σελίδα τεχνικών προδιαγραφών της Apple για το iPhone 15 αναφέρει οι συσκευές υποστηρίζουν ασύρματη φόρτιση Qi έως και 7,5 W, χωρίς να γίνεται λόγος για ταχύτερη φόρτιση. Αλλά είναι πιθανό η Apple να περιμένει τα νέα αξεσουάρ να γίνουν διαθέσιμα πριν τροποποιήσει τη σελίδα της.