Μειωμένη τιμή στις συνδρομές

Σε μια σημείωση που εστάλη στους προγραμματιστές, η Apple αναφέρει :

Η τιμολόγηση υπό όρους για συνδρομές στο App Store — μια νέα δυνατότητα που σας βοηθά να προσελκύετε και να διατηρείτε συνδρομητές — σας επιτρέπει να προσφέρετε στους πελάτες μια μειωμένη τιμή συνδρομής, εφόσον είναι ενεργά συνδρομητές σε άλλη συνδρομή. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για συνδρομές από έναν προγραμματιστή ή δύο διαφορετικούς προγραμματιστές. Αυτήν τη στιγμή δοκιμάζουμε αυτήν τη δυνατότητα και θα ενσωματώσουμε άλλους προγραμματιστές τους επόμενους μήνες. Εάν θέλετε να εφαρμόσετε τιμολόγηση υπό όρους στην εφαρμογή σας, μπορείτε να ξεκινήσετε τον προγραμματισμό σήμερα και να εγγραφείτε για να ειδοποιηθείτε όταν θα γίνουν διαθέσιμες περισσότερες πληροφορίες τον Ιανουάριο.

Στη συνέχεια, η Apple δίνει ένα παράδειγμα:

Η τιμολόγηση υπό όρους μπορεί να χρησιμοποιηθεί για συνδρομές από έναν προγραμματιστή ή δύο διαφορετικούς προγραμματιστές. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσφέρετε στους συνδρομητές premium του Ocean Journal να εγγραφούν στο Mountain Climber με μειωμένη τιμή 4,99 $/μήνα αντί για τα συνηθισμένα 5,99 $/μήνα. Οι πελάτες πληρώνουν την μειωμένη τιμή για όσο διάστημα παραμένουν εγγεγραμμένοι στο Ocean Journal.

Η Apple επισημαίνει επίσης ότι αυτές οι εκπτώσεις θα είναι ιδιαίτερα ορατές στους πελάτες, τόσο στο App Store όσο και σε κανάλια μάρκετινγκ (κοινωνικά δίκτυα, διαφημίσεις κ.λπ.), ώστε να μπορούν να βρίσκουν εύκολα και να επωφελούνται από τα οφέλη.

Οι προγραμματιστές που ενδιαφέρονται για αυτό το σύστημα καλούνται να εγγραφούν . Η Apple ξεκαθαρίζει ότι αυτή τη στιγμή πρόκειται για δοκιμή και ότι η διαθεσιμότητα για όλους τους προγραμματιστές θα γίνει σε λίγους μήνες.

Αυτή η νέα εξέλιξη έρχεται σε μια περίοδο που οι πρακτικές της Apple με το App Store βρίσκονται υπό έλεγχο. Αυτό το φθινόπωρο, η Apple ζήτησε από το Ανώτατο Δικαστήριο να ανακαλέσει την προηγούμενη απόφασή της που της απαιτούσε να επιτρέπει στους προγραμματιστές να παρακάμπτουν τις προμήθειες του 30% υποστηρίζοντας εξωτερικά συστήματα πληρωμών.