Το iPhone 16 θα έχει το δικαίωμα σε ορισμένες νέες δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου κουμπιού λήψης . Η ακριβής χρησιμότητά του ήταν αβέβαιη μέχρι τώρα. Σήμερα, ο Mark Gurman του Bloomberg αποκαλύπτει ότι το κουμπί θα καταγράφει βίντεο.

Η χρησιμότητα του κουμπιού Capture στο iPhone 16

Η περιγραφή είναι σύντομη ως έχει, αλλά μπορούμε να φανταστούμε ότι πατώντας το κουμπί Λήψη στο iPhone 16 θα ξεκινήσει αυτόματα η εφαρμογή Κάμερα και θα ενεργοποιηθεί η λειτουργία βίντεο. Αυτό θα μπορούσε να είναι χρήσιμο για γρήγορη κινηματογράφηση κάτι.

Εάν πιστεύουμε μια πρόσφατη διαρροή , το κουμπί θα τοποθετηθεί στη δεξιά άκρη του τηλεφώνου, όπου υπάρχει αυτή τη στιγμή η περιοχή για χιλιοστά 5G (mmWave). Αποδεικνύεται ότι μόνο τα iPhone που πωλούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αυτήν τη ζώνη για χιλιοστά 5G (δεν υπάρχει τίποτα για μοντέλα που πωλούνται στον υπόλοιπο κόσμο). Ως εκ τούτου, η Apple θα το αλλάξει στην αριστερή άκρη με το επόμενο smartphone της.

Ωστόσο, σύμφωνα με φήμες, το κουμπί Capture θα είναι χωρητικό με απτική ανάδραση και όχι μηχανικό κουμπί. Θα πρέπει να περιλαμβάνει έναν αισθητήρα δύναμης ικανό να αναγνωρίζει την πίεση των δακτύλων. Τα διαφορετικά επίπεδα πίεσης θα μπορούσαν ενδεχομένως να εκκινήσουν την εφαρμογή Κάμερα για λήψη φωτογραφίας ή λήψη βίντεο.

Αυτό το νέο κουμπί Capture θα φτάσει σε κάθε περίπτωση σε μια εποχή που η Apple εστιάζει πολύ στο βίντεο και ιδιαίτερα στα χωρικά βίντεο που μπορούν στη συνέχεια να παρακολουθηθούν στα ακουστικά Vision Pro. Θα πρέπει να περιμένουμε αυτό το στοιχείο να τονιστεί με τα iPhone του 2024.

Το κουμπί Capture αναμένεται στα iPhone 16, 16 Plus, 16 Pro και 16 Pro Max. Αυτό θα αλλάξει από το κουμπί Action που είναι δεσμευμένο για τα iPhone 15 Pro και Pro Max (θα είναι επίσης διαθέσιμο σε όλα τα iPhone 16).