Η Apple μιλάει για τον αποκλεισμό του iMessage στο Android

Το Beeper Mini βρήκε μια μέθοδο σύνδεσης με τους διακομιστές της Apple και έτσι να προσφέρει το iMessage στους κατόχους smartphone Android, χωρίς να έχουν λογαριασμό Apple. Όπως ήταν αναμενόμενο, αυτή η πρακτική δεν αρέσει στον κατασκευαστή iPhone και ως εκ τούτου έχει μπλοκάρει το σύστημα. Έκανε την ακόλουθη δήλωση στο The Verge :

Στην Apple, σχεδιάζουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας με κορυφαίες στον κλάδο τεχνολογίες απορρήτου και ασφάλειας που έχουν σχεδιαστεί για να δίνουν στους χρήστες τον έλεγχο των δεδομένων τους και να διατηρούν τα προσωπικά τους στοιχεία ασφαλή. Λάβαμε μέτρα για να προστατεύσουμε τους χρήστες μας αποκλείοντας τεχνικές που εκμεταλλεύονται πλαστά διαπιστευτήρια για πρόσβαση στο iMessage. Αυτές οι τεχνικές ενέχουν σημαντικούς κινδύνους για την ασφάλεια και το απόρρητο των χρηστών, συμπεριλαμβανομένης της έκθεσης μεταδεδομένων και της ενεργοποίησης επιθέσεων ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, ανεπιθύμητης αλληλογραφίας και ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing). Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ενημερώσεις στο μέλλον για την προστασία των χρηστών μας.

Ο Beeper θέλησε να αντιδράσει στη δήλωση της Apple με το ακόλουθο μήνυμα:

Στεκόμαστε σε αυτό που χτίσαμε. Το Beeper Mini διατηρεί τα μηνύματά σας απόρρητα και αυξάνει την ασφάλεια έναντι μη κρυπτογραφημένων SMS. Εάν κάποιος ισχυριστεί το αντίθετο, θα χαρούμε να δώσουμε τον πλήρη πηγαίο μας κώδικα σε ένα από κοινού συμφωνημένο τρίτο μέρος για να αξιολογήσει την ασφάλεια της εφαρμογής μας.

Πριν από το μήνυμα της Apple, ο Beeper διαβεβαίωσε ότι είχε μια επιδιόρθωση στο πλαίσιο προετοιμασίας για την επαναφορά του iMessage στο Android. Αλλά η επιδιόρθωση δεν είναι ακόμα εδώ. Και ακόμα κι αν συμβεί, υποπτευόμαστε ότι η Apple θα το μπλοκάρει αμέσως. Μετά έρχεται ένα παιχνίδι γάτας με ποντίκι. Θα ήταν περίεργο αν ο Beeper κατάφερνε να παρακάμψει κάθε μπλοκάρισμα.