Η Apple προσφέρει ήδη USB-C  στο iPhone 15 , αλλά στην πραγματικότητα δεν θέλει να αλλάξει τη θύρα Lightning σε προηγούμενα μοντέλα στην Ινδία, ενώ η χώρα θέλει μια καθολική θύρα, όπως το ευρωπαϊκό αίτημα της Επιτροπής.

Η Apple ενοχλείται από την επιθυμία της Ινδίας για USB-C

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από τους κατασκευαστές να χρησιμοποιούν τη θύρα USB-C σε διάφορα smartphone και άλλα προϊόντα που πωλούνται στην Ευρώπη. Έχουν προθεσμία μέχρι τον Δεκέμβριο του 2024 για να το κάνουν. Η Apple λοιπόν σέβεται τον κανόνα με το iPhone 15 της, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα σε αυτό το επίπεδο.

Από την πλευρά της, η Ινδία θέλει να εμπνευστεί από τον ευρωπαϊκό κανόνα και να επιβάλει τη θύρα USB-C σε όλα τα smartphone έως τον Ιούνιο του 2025. Ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters , η Apple είναι αντίθετη σε αυτήν την κυβερνητική επιθυμία επειδή οι Ινδοί αγοράζουν ιδιαίτερα παλαιότερα μοντέλα (όπως το iPhone 12 και iPhone 13) λόγω της χαμηλότερης τιμής σε σύγκριση με την τελευταία γενιά. Και τα παλαιότερα μοντέλα, που παράγονται τοπικά, έχουν θύρα Lightning.

Η Apple δεν ποσοτικοποίησε τον αντίκτυπο στην παραγωγή κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες και το Υπουργείο Πληροφορικής αποφάσισε να επανεξετάσει το αίτημά της και να αποφασίσει αργότερα.

Η Apple ενημέρωσε την ινδική κυβέρνηση ότι το παράθυρο του Ιουνίου 2025 μπορεί να τηρηθεί, υπό την προϋπόθεση ότι τα υπάρχοντα iPhone δεν επηρεάζονται από τις αλλαγές με το υποχρεωτικό USB-C.