Διακοπή της παραγωγής iPhone στην Ινδία

Σύμφωνα με το Reuters , καταρρακτώδεις βροχές έπεσαν στην πόλη Τσενάι στην πολιτεία Ταμίλ Ναντού, μια εστία ηλεκτρονικών και μεταποιητικών ειδών. Τα νερά παρέσυραν αυτοκίνητα και ανάγκασαν το κλείσιμο του αεροδρομίου, καθώς ο κυκλώνας Michaung κατευθυνόταν προς την ακτή και τη γειτονική πολιτεία Άντρα Πραντές.

Η Foxconn προσλαμβάνει 35.000 εργάτες στο τοπικό της εργοστάσιο και δεν έχει αποφασίσει ακόμη εάν η παραγωγή θα ξαναρχίσει σήμερα ή αν θα ξαναρχίσει αργότερα. Το ίδιο ισχύει και για την Πεταγρόν.

Η Foxconn έχει επεκτείνει γρήγορα την παρουσία της στην Ινδία επενδύοντας σε εγκαταστάσεις παραγωγής στο νότο της χώρας, καθώς η Apple προσπαθεί να μεταφέρει μέρος της παραγωγής της εκτός Κίνας. Πρόσφατα, η Foxconn ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια στην Ινδία ως μέρος μιας επέκτασης και ως εκ τούτου θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της στη χώρα. Αυτό αφορά ιδιαίτερα την παραγωγή iPhone.

Η Apple κατέγραψε τις μεγαλύτερες τριμηνιαίες πωλήσεις στην Ινδία το τρίμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο, με περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια iPhone, σύμφωνα με στοιχεία της Counterpoint Research.