Υπάρχει ένα σφάλμα από το iOS 17 που ανοίγει το multitasking όταν πληκτρολογείτε κείμενο με το πληκτρολόγιο iPhone. Αποδεικνύεται ότι αυτό το πρόβλημα εξακολουθεί να είναι σχετικό με την πιο πρόσφατη έκδοση, δηλαδή το iOS 17.1.2 .

Όλο και περισσότεροι χρήστες αναφέρουν ότι ενοχλούνται από τη διεπαφή πολλαπλών εργασιών που ανοίγει ξαφνικά όταν πληκτρολογούν στο iPhone τους. Όταν οι χρήστες πληκτρολογούν με ταχύτητα, η ξαφνική εμφάνιση της διεπαφής μπορεί να τους κάνει να πατήσουν μια άλλη εφαρμογή χωρίς να σκεφτούν, διακόπτοντας και ενοχλώντας τους στη μέση της πρότασης.

Μαρτυρίες για αυτό υπάρχουν στα φόρουμ της Apple και στο Reddit . Ένας χρήστης έκανε επίσης μια εγγραφή βίντεο του iPhone του για να δείξει πώς φαίνεται το σφάλμα. Το βίντεο βρίσκεται σε αυτή τη διεύθυνση .

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα στο iPhone

Μέχρι να διορθώσει το πρόβλημα η Apple, υπάρχει μια προσωρινή λύση - ή πιο συγκεκριμένα μια λύση, καθώς περιλαμβάνει την απενεργοποίηση της λειτουργίας "Εύκολη πρόσβαση", την οποία αναμφίβολα θα χάσουν ορισμένοι χρήστες. Η "Εύκολη πρόσβαση" είναι μια προαιρετική δυνατότητα που χαμηλώνει το επάνω μισό της οθόνης έτσι ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμο. Δείτε πώς μπορείτε να το απενεργοποιήσετε:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις
  2. Μεταβείτε στην Προσβασιμότητα
  3. Μεταβείτε στο "Άγγιγμα" στην ενότητα "Φυσική και κινητικές δεξιότητες".
  4. Απενεργοποιήστε την "Εύκολη πρόσβαση"