Η κάμερα κάτω από την οθόνη σε λίγα χρόνια

Σύμφωνα με το The Elec , η LG Innotek έχει ξεκινήσει την προκαταρκτική ανάπτυξη των αισθητήρων κάτω από την οθόνη, γεγονός που αποφεύγει να έχει ορατή τρύπα στο πάνω μέρος. Ως έχει, τα iPhone έχουν το Dynamic Island που φιλοξενεί το Face ID και άλλους αισθητήρες. Το Dynamic Island είναι καθαρά ορατό όταν χρησιμοποιείτε το smartphone.

Το μελλοντικό σύστημα διαφέρει από μια τυπική μονάδα μπροστινής κάμερας επειδή παρέχει λιγότερο φως στον αισθητήρα εικόνας. Αυτό συμβαίνει επειδή το φως χάνεται όταν περνά από την οθόνη πριν φτάσει στον αισθητήρα της κάμερας, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε υποβάθμιση της ποιότητας και της φωτεινότητας της εικόνας.

Πρέπει λοιπόν να βρούμε μια λύση. Η LG Innotek αναπτύσσει ένα δωρεάν σύστημα οπτικών με πολλαπλούς φακούς για τη βελτίωση της ποιότητας της τελικής εικόνας. Αυτό περιλαμβάνει τη μείωση των οπτικών εκτροπών και την αύξηση του λόγου της έντασης του φωτός.

Αν θέλουμε να πιστέψουμε τις φήμες, το iPhone 17 Pro από το 2025 θα έχει δικαίωμα Face ID κάτω από την οθόνη , αλλά ο αισθητήρας φωτογραφίας θα εξακολουθεί να είναι ορατός. Επομένως, θα πρέπει να περιμένετε να έχετε μια τρύπα στο επάνω μέρος της οθόνης. Όσο για την ύπαρξη μιας οθόνης που καταλαμβάνει το 100% της επιφάνειας και επομένως όλους τους αισθητήρες κάτω από την οθόνη, θα έπρεπε να περιμένουμε μέχρι το 2027 με το iPhone 19 Pro.