Το Apple Watch συνεχίζει να κυριαρχεί στις πωλήσεις, όπως δείχνουν τα στοιχεία από την Counterpoint Research  με το τρίτο τρίμηνο του 2023.

Το Apple Watch κυριαρχεί στις πωλήσεις

Η Apple κατέγραψε τα καλύτερα αποτελέσματα στην ιστορία του για  το τρίτο τρίμηνο, με αύξηση πωλήσεων 7% σε σύγκριση με πέρυσι. Αυτό το αποτέλεσμα είναι ακόμη πιο αξιοσημείωτο καθώς το Apple Watch Series 9 κυκλοφόρησε λίγο αργότερα από το προηγούμενο έτος. Οι καλές πωλήσεις του Apple Watch SE δεύτερης γενιάς συνέβαλαν επίσης στην ανάπτυξη. 

Παρόλα αυτά, το μερίδιο αγοράς της Apple δεν αλλάζει: παραμένουμε στο 45%. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει εξέλιξη για άλλους κατασκευαστές, συμπεριλαμβανομένης της Samsung που βλέπει το μερίδιο αγοράς της να μειώνεται από 24% σε 18%. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι πωλήσεις των ρολογιών Galaxy μειώθηκαν κατά 19% από έτος σε έτος και η Huawei καταλαμβάνει όλο και περισσότερο χώρο. Μάλιστα, ο κινέζος κατασκευαστής είδε τις πωλήσεις του να αυξάνονται κατά 56%. Η αύξηση είναι ακόμη και 122% αν εστιάσουμε μόνο στα high-end ρολόγια. Όλα αυτά της επιτρέπουν να έχει μερίδιο αγοράς 14%, έναντι 7% πέρυσι.

Συνολικά, οι πωλήσεις συνδεδεμένων ρολογιών αυξήθηκαν κατά 9% το τρίτο τρίμηνο του 2023 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Οι κύριοι μοχλοί αυτής της ανάπτυξης ήταν οι σταθερές επιδόσεις της ινδικής αγοράς, με επικεφαλής τον Fire-Boltt, καθώς και η αξιοσημείωτη ανάκαμψη της Huawei στην Κίνα.

Μιλώντας για συνδεδεμένα ρολόγια, αυτή τη στιγμή υπάρχει προσφορά με Apple Watch SE 2, 40 mm, GPS, θήκη αλουμινίου και Sport Bracelet στα 249€ αντί για 279€. Το μοντέλο με τη θήκη 44 χλστ. διατίθεται προς 279€ αντί για 309€ .