Όλα τα iPhone 16 θα υιοθετήσουν το κουμπί Action που έκανε το ντεμπούτο του φέτος. Το iPhone 15 Pro και το Pro Max το έχουν ήδη και το κουμπί αντικαθιστά τον διακόπτη που χρησιμοποιήθηκε για την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση της αθόρυβης λειτουργίας.

Το κουμπί δράσης θα βελτιωθεί στο iPhone 16

Σύμφωνα με το MacRumors , τα iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max θα υιοθετήσουν το κουμπί Action με κάποιες αλλαγές σε σύγκριση με την υπάρχουσα γενιά. Η Apple θα αλλάξει σε ένα χωρητικό κουμπί αντί για ένα μηχανικό κουμπί. Αυτό μπορεί να θυμίζει το κουμπί Home στα iPhone που προηγήθηκαν του iPhone X, το οποίο σας επέτρεπε να επιστρέψετε στην αρχική οθόνη και το οποίο στέγαζε τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID. Το κωδικό όνομα για τη νέα έκδοση είναι Atlas.

Ανακοινώνεται ότι το νέο κουμπί Action στο iPhone 16 θα λειτουργεί παρόμοια με το κουμπί Home με Touch ID ή το trackpad με Force Touch που βρίσκεται στα MacBook.

Από την άλλη πλευρά, το κουμπί Action του iPhone 16 θα ενσωματώνει έναν αισθητήρα πίεσης, ο οποίος προτείνει τη δυνατότητα διαφορετικών ενεργειών ανάλογα με το πώς πατάει ο χρήστης. Η Apple λέγεται επίσης ότι προσφέρει μια «λειτουργία εναλλαγής τακτ», αλλά δεν υπάρχουν λεπτομέρειες σχετικά με αυτό.

Τελευταίο σημείο: Η Apple δοκιμάζει πολλά μεγέθη για το νέο κουμπί Action, με ορισμένα πρωτότυπα που έχουν μεγαλύτερη μορφή από το κουμπί που υπάρχει στο iPhone 15 Pro. Ένα από τα πρωτότυπα είναι παρόμοιο σε μέγεθος με τα κουμπιά έντασης ήχου.

Δεδομένων των σημερινών πληροφοριών, θα πρέπει να περιμένουμε ότι το κουμπί Action στο iPhone 16 θα μπορεί να εκτελεί πολλές εργασίες ανάλογα με το επίπεδο πίεσης που εφαρμόζεται. Με το iPhone 15 Pro, είναι δυνατό να ορίσετε μόνο μία εργασία. Αυτό περιλαμβάνει αθόρυβη λειτουργία, φλας, εκκίνηση της εφαρμογής Κάμερα, ενεργοποίηση συντόμευσης, δυνατότητα προσβασιμότητας, έναρξη εγγραφής φωνής, χρήση του μεγεθυντικού φακού ή ακόμα και μετάφραση.