Τα πτυσσόμενα smartphone αντιπροσώπευαν μόνο το 1,3% των πωλήσεων τηλεφώνων το 2023

0


Τα πτυσσόμενα smartphone δυσκολεύονται να προσελκύσουν κόσμο. Ένα από τα εμπόδια είναι η τιμή τους. Αυτά τα τηλέφωνα κοστίζουν πολύ περισσότερο από τα smartphone που όλοι γνωρίζουν.

Μικρό το μερίδιο αγοράς για τα πτυσσόμενα smartphone

Σύμφωνα με την Coutnerpoint Research, τα αναδιπλούμενα smartphone αντιπροσώπευαν μόνο το 1,3% των πωλήσεων smartphone το 2023. Πωλήθηκαν συνολικά 1,2 δισεκατομμύρια smartphone. Οι υψηλές τιμές και οι ανησυχίες σχετικά με την ανθεκτικότητα και τη χρησιμότητα είναι σημαντικοί αποτρεπτικοί παράγοντες για τους καταναλωτές.

Ένας αναλυτής της Canalys είπε στους Financial Times ότι τα ποσοστά επιστροφής για αναδιπλούμενες συσκευές είναι 5 έως 10 τοις εκατό, το οποίο είναι πολύ υψηλότερο από ό,τι για τα παραδοσιακά smartphone και αποτρέπει τους αγοραστές από επαναλαμβανόμενες αγορές. «Είναι ένα πράγμα να προσελκύεις τους ανθρώπους στην κατηγορία των αναδιπλούμενων smartphone », είπε. «Είναι άλλο να τους ενθαρρύνεις να μείνουν . »

Η Samsung κυριαρχεί στην παγκόσμια αγορά, με μερίδιο 73% στα αναδιπλούμενα smartphones. Φέτος , ο κατασκευαστής πρόσφερε τα Galaxy Z Flip 5 και Galaxy Fold 5. Το πρώτο κοστίζει 1.199 € και το δεύτερο έχει τιμή 1.899 € .

Εμπιστοσύνη των κατασκευαστών για το μέλλον

«Θα συνεχίσουμε να τοποθετούμε τα πτυσσόμενα μας ως βασικό μοχλό για την ανάπτυξη των premium μοντέλων μας με τη σαφή διαφοροποίηση, την εμπειρία και την ευελιξία που έχουν να προσφέρουν αυτές οι συσκευές », δήλωσε η Samsung. «Πιστεύουμε ότι τα αναδιπλούμενα smartphone είναι το μέλλον των smartphone, όπως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ήταν για την αυτοκινητοβιομηχανία », δήλωσε ο Bond Zhang, γενικός διευθυντής της Honor στο Ηνωμένο Βασίλειο. «Πλησιάζουμε σε ένα κρίσιμο σημείο καμπής όπου τα αναδιπλούμενα smartphone θα μπορούσαν σύντομα να γίνουν mainstream » .

Στην Κίνα, μάρκες όπως η Honor και η Huawei έχουν βρει μεγαλύτερη επιτυχία. Οι πωλήσεις αναδιπλούμενων smartphone το τρίτο τρίμηνο υπερδιπλασιάστηκαν σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Λείπει ένας αξιοσημείωτος παίκτης από την αγορά των πτυσσόμενων smartphone: η Apple. Φήμες αναφέρουν ότι η ομάδα ενδιαφέρεται για αυτό το είδος προϊόντος. Αλλά θα πρέπει ακόμα να περιμένουμε για να ανακαλύψουμε το πρώτο πτυσσόμενο iPhone.


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !