Μπορεί να είναι δυνατή η εγγραφή στο Spotify Premium από την εφαρμογή iOS

Εδώ και επτά χρόνια, το Spotify δεν σας επιτρέπει πλέον να εγγραφείτε από την εφαρμογή του για iOS. «Δεν μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση σε Premium στην εφαρμογή. Δεν είναι ιδανικό, το ξέρουμε αυτό », μπορούμε να διαβάσουμε μέχρι σήμερα.

Η εγγραφή στο Spotify Premium δεν είναι δυνατή από την εφαρμογή, επειδή η υπηρεσία ροής μουσικής θέλει να αποφύγει την προμήθεια 30% που παίρνει η Apple για κάθε συναλλαγή. Επομένως, πρέπει να περάσετε από τον ιστότοπό της για να πραγματοποιήσετε συνδρομή.

Ωστόσο, η τελευταία έκδοση beta της εφαρμογής περιλαμβάνει αποσπάσματα κώδικα που καθιστούν σαφές ότι οι αγορές εντός εφαρμογής θα επανέλθουν, σύμφωνα με το MacRumors . Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν αυτό θα είναι για συνδρομή ή αν θα είναι για κάτι άλλο.

Υπενθυμίζουμε ότι το Spotify βρίσκεται σε σύγκρουση με την Apple εδώ και αρκετά χρόνια. Η υπηρεσία ροής κατηγορεί την Apple για αντιανταγωνιστικές πρακτικές, καθώς ο όμιλος αναγκάζει τους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν το σύστημα πληρωμών της για συναλλαγές. Αυτό συνεπάγεται προμήθεια 15% ή 30% ανάλογα με την περίπτωση. Το Spotify υπέβαλε καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2019 για να προχωρήσουν τα πράγματα.

Τι γίνεται με το Android; Το Spotify μπορεί να προσφέρει το σύστημά του στην εφαρμογή για να αφαιρέσει τη συνδρομή και έτσι να μην περάσει από το σύστημα πληρωμών της Google. Κάτι τέτοιο που δεν υπάρχει στο iOS. Επιπλέον, το Spotify δεν μπορεί να ανακατευθύνει τους χρήστες iOS στον ιστότοπό του, ώστε να κάνουν συνδρομή. Η Apple το απαγορεύει. Και εδώ, η υπηρεσία ροής πιστεύει ότι αυτή η πρακτική δεν είναι νόμιμη.