Αφαίρεση αρκετών εφαρμογών κρυπτογράφησης από το Indian App Store

Στα τέλη Δεκεμβρίου, η Μονάδα Χρηματοοικονομικών Πληροφοριών (FIU), μια ινδική κυβερνητική υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο των οικονομικών συναλλαγών, εξέδωσε ειδοποιήσεις σε εννέα εταιρείες κρυπτονομισμάτων, διαπιστώνοντας ότι δεν συμμορφώνονταν με τους ινδικούς κανόνες για την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος. Είχε ζητήσει από το ινδικό Υπουργείο Τεχνολογίας Πληροφορικής να μπλοκάρει τους ιστότοπους των εννέα υπηρεσιών στην Ινδία. Άλλα ανταλλακτήρια των οποίων οι εφαρμογές έχουν καταργηθεί περιλαμβάνουν τα Huobi, Gate.io, Bittrex και Bitfinex. Το Bitstamp, μια άλλη ενοχοποιημένη πλατφόρμα που ονομάστηκε από τη FIU, εξακολουθεί να λειτουργεί στο App Store στην Ινδία, αν και η ομώνυμη εφαρμογή της OKX έχει επίσης εξαφανιστεί.

Οι χρήστες που έχουν ήδη κατεβάσει τις εφαρμογές εξακολουθούν να μπορούν να τις χρησιμοποιούν στο iPhone τους. Ωστόσο, οι νέες εγκαταστάσεις δεν είναι πλέον δυνατές, όπως και οι ενημερώσεις. Όσο για το Android, οι εφαρμογές εξακολουθούν να είναι διαθέσιμες, αλλά είναι πιθανό να εξαφανιστούν σύντομα, ενώ η Google αναλαμβάνει δράση.

Τα τελευταία τρίμηνα, πολλοί Ινδοί έμποροι έχουν στραφεί σε παγκόσμιες πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων σε μια προφανή προσπάθεια να φοροδιαφύγουν. Η Ινδία έχει αρχίσει να φορολογεί τα εικονικά νομίσματα, επιβάλλοντας φόρο 30% στα κέρδη και έκπτωση 1% σε κάθε συναλλαγή κρυπτονομίσματος.