Θα αλλάξει το κουμπί δράσης στο iPhone 16 Pro; Μπορεί. Η Apple σε κάθε περίπτωση δοκιμάζει παραλλαγές του σχεδιασμού με διαφορετικά πρωτότυπα, σύμφωνα με το MacRumors .

Το iPhone 16 και το κουμπί δράσης του

Μέχρι στιγμής, η Apple έχει δοκιμάσει τέσσερα σχέδια:

  • Ενιαίο κουμπί έντασης με ένα μικρό κουμπί δράσης
  • Ενιαίο κουμπί έντασης με ένα μεγάλο κουμπί δράσης και ένα νέο κουμπί λήψης
  • Διαχωρισμένα τα κουμπιά έντασης ήχου με ένα μεγάλο κουμπί δράσης και ένα κουμπί λήψης
  • Διαχωρισμένα τα κουμπιά έντασης ήχου με ένα μικρό κουμπί δράσης και ένα κουμπί λήψης

Αρχικά, το πρωτότυπο του iPhone 16 Pro είχε ένα ενοποιημένο κουμπί έντασης και ένα μικρό κουμπί δράσης. Αυτός ο σχεδιασμός αναπτύχθηκε αρχικά ως μέρος του Project Bongo, το οποίο είχε ως στόχο να παρέχει στο iPhone 15 Pro απτικά κουμπιά. Αν και το έργο τελικά ακυρώθηκε λόγω μη ικανοποιητικών αποτελεσμάτων δοκιμών και υψηλού ποσοστού αστοχιών υλικού, τμήματα του σχεδιασμού, συμπεριλαμβανομένου του κουμπιού ενιαίας έντασης, κατέληξαν σε πρώιμα μοντέλα του iPhone 16 Pro.

Στη συνέχεια, η Apple δοκίμασε ξανά ένα iPhone 16 Pro με το κουμπί ενοποιημένης έντασης, αλλά το κουμπί Action ήταν μεγαλύτερο. Ήταν παρόμοιο σε μέγεθος με το κουμπί ενιαίας έντασης. Όσο για το κουμπί Capture, βρισκόταν κάτω δεξιά στο iPhone.

Πιο πρόσφατα πρωτότυπα τερμάτισαν το κουμπί ενιαίας έντασης και επέστρεψαν σε δύο αποκλειστικά κουμπιά. Και το πιο πρόσφατο πρωτότυπο ("Proto2") μοιάζει πραγματικά με αυτό που βρίσκουμε σήμερα με το iPhone 15 Pro. Επιστρέφουμε λοιπόν στην αφετηρία.

Η Apple δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει τη σχεδίαση του iPhone 16 Pro. Θα έχει λοιπόν ενδιαφέρον να δούμε ποιο θα είναι το τελικό σχέδιο σε σύγκριση με τα υπάρχοντα πρωτότυπα.